Business Consultant inom supply chain med stark logisk och numerisk förmåga

Om jobbet

Vill du arbeta på ett konsultbolag som löser och effektiviserar verksamheters supply chain planering? Är du stark inom algoritmer och problemlösning? Attraheras du av bolagets slogan solving the world`s planning puzzles? Då är detta en unik tjänst för dig! Önskar du arbeta med implementation och modellera avancerade mjukvarulösningar till kunders unika verksamhetsbehov? Då kan världsledande internationella Quintiq vara bolaget för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Quintiqs räkning en Business Consultant inom supply chain planering.

Quintiq erbjuder en utmanade tjänst i en platt och snabbrörlig organisation där driv, nyfikenhet och egna initiativ belönas. Det här är tjänsten för dig som önskar utvecklas och kan lära i snabb takt samtidigt som du är med och utvecklar kundföretags processer, arbetsmetoder och effektivitet rörande deras behovs-, produktions-, logistik, sälj & verksamhets-, och/eller personalplanering. Är du civilingenjör, analytisk, matematiskt lagd och vill arbeta på ett internationellt bolag, då är det dags att scrolla ner.

Företaget Quintiq är världsledande inom sin nisch och är ca 10 medarbetare på kontoret här i centrala Stockholm men över 900 anställda World Wide. De arbetar med många stora och välkända industriföretag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Quintiqs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Quintiq.

Arbetsuppgifter

Som Business Consultant kommer du att arbeta med att analysera och anpassa Quintiqs mjukvara/planeringsverktyg efter kunders behov och miljö, i syfte att optimera deras flöden inom supply chain. Du kommer att arbeta i projekt för specifika kunder för att förstå deras verksamhet och därefter kunna definiera och modellera en lösning specifik för dem.

Du kommer ingå i Quintiqs internationella team av experter som finns lokaliserade världen över. Din projektgrupp bildas i förhållande till en kund och nästan alltid av både internationella och nationella medarbetare för att få tillgång till alla specifika kompetenser som kan efterfrågas. I rollen som Business Consultant arbetar du alltså i projektform och sitter ca 80% av din tjänst inhouse och resterande tid ute hos kund för att genomföra analys och implementera verktyget.

Du kommer till exempel att:
 • Definiera kundens behov genom exempelvis intervjuer och analys, för att sedan ta fram lösning och förslag för vart i flödena företagen potentiellt kan optimera sin verksamhet
 • Kommunicera dina förslag till kunden för att kunna konfigurera en lösning i Quintiqs mjukvara
 • Ansvara för test och release
 • Löpande följa upp och utvärdera resultatet hos kund
För rätt person kommer möjligheter att jobba internationellt att finnas. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Quintiq och som vill vara med och bygga Quintiq på den svenska marknaden.

Vi söker dig som
 • Är civilingenjör inom exempelvis datavetenskap, teknisk fysik eller liknande och/eller innehar Masterexamen inom området
 • Vi ser med fördel att du dessutom har doktorerat inom något tekniskt område
Efterfrågade specifika kompetenser:
 • Förståelse för objektorienterad programmering och modellering
 • Mycket goda kunskaper gällande algoritmer samt förståelse för matematiska optimeringstekniker
 • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift, då du kommer att ha kontakter på båda språken
Som person är du utvecklingsbenägen, innehar stark logisk- och numerisk förmåga och är driven. Vidare är du resultatfokuserad och trivs i en konsultativ roll, där du förväntas ha ett kreativt och problemlösande förhållningssätt. Du är analytisk och tycker om att sätta dig in i och förstå olika branscher och dess utmaningar. Vidare är du en kommunikativ person som trivs att arbeta i en miljö där kunskapsutbyte mellan kollegor uppmuntras och eftersträvas.
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 40 timmar/vecka
 • Lön: Beroende på erfarenhet
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Quintiq är ett företag med 900 anställda på kontor världen över och riktar in sig på supply chain-planering och optimering. Visionen är att kunna lösa alla affärsrelaterade planeringsproblem genom att använda en enda plattform. Företaget har ca 12 000 dagliga användare i globala organisationer i över 80 länder.