Business Architect till Nexus Security Solutions

Business Architect till Nexus Security Solutions

Har du ett brinnande intresse för IT-säkerhet, systemimplementationer och konfiguration? Om så är fallet kan Nexus vara rätt plats för dig! Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbt växande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital åtkomst. Här får du chansen att hjälpa Nexus kunder i deras tekniska säkerhetsutveckling.

Information om uppdraget

Nexus kunder finns både i offentlig och privat sektor och är ofta stora organisationer inom exempelvis bank-, finans- och försvarsindustrin.

Här får du chansen att bli en del av ett team med erfarna kollegor där du får stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Som en del av introduktionen kommer du bland annat få träffa chefer och produktägare från hela organisationen och få inblick i hur de olika systemen fungerar. I början av din anställning kommer du gå bredvid dina närmaste kollegor och sedan få mer eget ansvar i takt med att du får mer erfarenhet och kunskap. Arbetsuppgifterna är varierande och utförs inom olika projekt. Stämningen är familjär och du får chansen att lära känna dina kollegor ordentligt. Förutom att arbeta tillsammans i spännande projekt, får du även vara med på olika events och sociala tillställningar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nexus.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga fokus som Business Architect är att förstå kundernas tekniska miljö, implementera och konfigurera Nexus system. Du kommer också att:
 • Skapa detaljerade kravspecifikationer
 • Implementera och konfigurera Nexus produkter hos kunder
 • Skapa teknisk dokumentation för produkterna
 • Agera försäljnings- och utbildningsstöd
 • Tjänsten innefattar ca 30% resande
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för IT-säkerhetsbranschen, har några års erfarenhet inom liknande IT-områden och vill utvecklas i en tekniskt utmanande roll.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad akademisk utbildning inom IT, systemutveckling, datavetenskap, IT-säkerhet eller liknande
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet från IT-avdelning, IT-support, systemnätverk, databaser, Active Directory eller liknande
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då Nexus har internationella kunder och kollegor. Skicka därför också in ditt CV på engelska
 • Har ett stort intresse för IT, grundläggande förståelse för Windows, teknisk infrastruktur.
Som Business Architect är du självgående, välorganiserad och strukturerad när du planerar ditt arbete. När ett problem uppstår analyserar du det för att hitta rätt lösning med det bästa resultatet. Du är självmotiverad, har problemlösningsförmåga, ansvarar för att driva ditt arbete framåt och håller tidsramar. Du trivs i en miljö som präglas av samarbete och hjälper alltid kunder som kollegor. Vidare är du öppen för att både få och ge feedback.

Det kommer att betraktas som meriterande om du känner till PowerShell-skript, Java, SCIM konfiguration, Linux OS. Det är även meriterande om du jobbat i projekt eller Managed Services.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Telefonplan, Stockholm
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nexus önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenskägda Nexus Group, som är ett innovativt och expansivt produktföretag, utvecklar fysiska och digitala identifikation- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access. Deras flaggskeppslösning gör det möjligt för användaren att identifiera sig visuellt, logga in, öppna dörrar, göra säkra utskrifter och använda follow-me printing. Lösningar för IoT (internet of things) säkerhet är en annan viktig del av Nexus portfolion. Nexus har möjliggjort pålitliga identiteter för människor fysiska saker sedan 1984 och många stora organisationer idag, främst inom offentlig sektor, väpnande styrkor, industi, hälso- och sjukvård, energi, telecom, finans och e-handel förlitar sig på deras teknologi. Nexus har 300 medarbetare på 17 kontor i Europa, Indien och USA, samt ett globalt partnernätverk.