Business Analyst till Tieto

Business Analyst till Tieto

Som Business Analyst hos Tieto möter du en varierande vardag. Här träffar du dina kunder regelbundet och varvar denna sociala roll med arbete från Tietos egna kontor i Värtahamnen. Härifrån görs research och förbereds presentationer tillsammans med dina teamkollegor, allt för att på bästa sätt kunna hjälpa just dina kunder ett steg längre mot en digitaliserad informationshantering. Ditt nästa karriärsteg? Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Business Analyst till Tieto. I denna konsultativa och rådgivande roll jobbar du tillsammans med bl.a. projektledare och utvecklare med att hjälpa företag inom offentlig sektor att digitalisera sin informations- och dokumenthantering genom systemet Public 360°. Du kommer till en avdelning med mycket på gång och som präglas av en framåtanda och ett fartfyllt tempo.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som Business Analyst kommer du arbeta som konsult med att utveckla Tietos kunders verksamhetsprocesser och driva förändringsprojekt där dokument- och ärendehantering är en kärnfråga. Många gånger är kunderna på väg att fullt ut gå över från analog till digital informationshantering och behöver ditt stöd i denna känsliga process. Du kommer att få komplexa utmaningar som innefattar frågeställningar kring såväl organisation, verksamhetsprocesser och roller samt information och styrmodeller. Du kommer tillsammans med övriga kollegor arbeta med att ständigt utveckla Tietos kunderbjudande.

Du kommer till exempel att:
 • Analysera och utveckla kunders processer med fokus på informationshantering, processkartläggning och processutveckling
 • Omsätta kundens processer till lösningar i eller kring Public 360°
 • Självständigt utveckla befintliga affärer och ta fram förslag och planer på hur kunder kan maximera sin nytta av investeringen i Public 360°
 • Hålla i utbildningar i Public 360° samt kunna demonstrera Public 360° och dess moduler
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av ett arbete som konsult alternativt av arbete i offentlig sektor och nu söker en bred och varierad roll med stort ansvar. Du kommer till en arbetsplats med stora ambitioner där du får jobba med moderna lösningar och kompetenta kollegor. Rollen är komplex och erbjuder en långsiktig kompetensutveckling anpassad efter dina behov.

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Har minst två års erfarenhet från relevant område. Vi ser gärna att du arbetat i en liknande roll som konsult, alternativt inom offentlig sektor; till exempel som mötessekreterare, registrator eller handläggare.
 • Har professionell kunskap i svenska och goda kunskaper i engelska då båda språken används i rollen.
 • Har ett grundläggande intresse för verksamhetsutveckling genom digitalisering och teknik.
Det är meriterande om du tidigare kommit i kontakt med ärendehanteringssystem inom offentlig sektor men inget krav för tjänsten.

Som person är du flexibel och kan med lätthet skifta fokus mellan dina olika ansvarsområden. Du trivs i en självgående roll där du ges stort utrymme att själv planera dina dagar och driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. Då rollen är rådgivande till sin karaktär är du orädd i bemärkelsen att du vågar utmana kunder och presentera nytänkande idéer och lösningsförslag. Du har många kontaktytor internt på avdelningen samt externt hos kunder vilket gör att din förmåga att skapa goda samarbeten blir avgörande för att lyckas i denna roll. Självklart ser vi att du har en positiv inställning och en entusiasm och energi som smittar!

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Värtahamnen
 • Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto erbjuder även globala produktutvecklingstjänster inom informations- och kommunikationsteknologi. Med hjälp av branschkunskap, teknologisk vision och innovativt tänkande vill vi inspirera och utmana våra kunder i att hitta nya sätt att utveckla sina affärsverksamheter.