Business Analyst med stort intresse för finans och IT!

Business Analyst med stort intresse för finans och IT!

Nu söker vi en Business Analyst till Clara Financial Consulting AB som satsar på IT- och verksamhetskonsulting inom finans. Här får du en unik möjlighet att bli en del av ett ungt bolag i expansionsfas. Förutom att du kommer ges stora möjligheter att utvecklas både inom IT och finans kommer du få ett gäng härliga och kompetenta kollegor som du kan lära dig mycket av!

Information om uppdraget

Clara Financial Consulting är ett modernt och kompetent företag, som genom att vara den attraktivaste arbetsgivaren inom sin nisch, kan erbjuda sina kunder de bästa konsulterna på marknaden. Företaget startades för drygt ett år sedan och drivs idag av fem partners där samtliga är aktiva i bolaget. Detta gör att du kommer kunna komma med idéer och förslag på nya koncept och faktiskt få dessa uppmärksammade då miljön präglas av en öppen och entreprenöriell atmosfär. Clara tror även på transparens i bolaget och att du som medarbetare ska ha full insyn i vad som händer. Du kommer komma till ett sammansvetsat konsultteam på drygt 15 personer med mycket kompetens inom finansområdet generellt och framförallt inom värdepapper och kapitalförvaltning. Trots att stora delar av arbetet går ut på att vara ute hos kund satsar företaget mycket på att ses internt för att bygga en bra företagskänsla och utbyta erfarenheter. Det görs genom frekventa möten som ofta avslutas med trevliga middagar samt konferenser på härliga platser eller gemensamma after works på kontoret.

Clara Consulting hjälper sina kunder att effektivisera sina processer och höja kvalitén på deras output. Som Business Analyst kommer du att arbeta kundnära med främst stora kunder som fondbolag, försäkringsbolag och storbanker där du både kommer att arbeta med kravställning och utredning samt stötta upp i deras verksamheter vad gäller implementation och förvaltning samt utveckling av nya system. Just nu har Clara ett spännande initiativ inom risk som är i inledningsfasen där det även kan bli aktuellt att du kommer att arbeta. Som ny medarbetare kommer du få en gedigen upplärning via en senior coach som kommer följa dig i arbetet för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll. Du kommer även få gå deras eget Clara Academy-program under några månader där du kommer få sätta dig in i verksamheten och lära dig IT och finans.

På Clara har de en genomtänkt strategi för hur du som konsult ska växa tillsammans med dem som företag. De avsätter tid för fortbildning och omvärldsbevakning. De är även måna om att ha en god sammanhållning genom att framförallt att ha roligt tillsammans. Med en öppen företagskultur och strävan efter att utvecklas som bolag gör det att du kommer få väldigt bra möjligheter att utvecklas och möta nya karriärmål.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Clara Consulting.

Arbetsuppgifter

En vanlig dag som Business Analyst kan innebära att du arbetar tillsammans med en mer senior konsult där ni arbetar med att analysera kunders behov och IT-lösningar för att sedan kunna identifiera förbättringsområden och implementera dessa via kravställning. Du kommer exempelvis arbeta med att ta fram finansiell data som du med hjälp av system sammanställer, analyserar och gör beräkningar på för att sedan skapa rapporter. En annan viktig del i rollen är att effektivisera kundernas processer och arbetssätt.

Beroende på din kompetens och intresse kan även rollen anpassas så att den blir mer teknikinriktad och då innehåller inslag av systemdesign, utveckling och data warehousing.

Vi söker dig som
 • Universitetsutbildning inom datateknik, teknisk fysik, industriell ekonomi, eller motsvarande
 • Studier eller erfarenhet inom finans, finansmatematik eller ekonomi är meriterande
 • God systemvana och vana att jobba i exempelvis Excel. Det är högt meriterande med erfarenhet av system för hantering och analys av värdepapper och portföljer.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, detta då du kommer använda båda språken i arbetet
 • Det är meriterande om du har erfarenhet inom exempelvis SQL, .Net, Java eller webbutveckling. Det är även ett stort plus om du har viss tidigare erfarenhet från att ha arbetat i en liknande roll med inslag av finans eller systemutveckling.
 • Som person är du stabil och trygg i dig själv. Du tycker om att samarbeta med andra och att med hög servicekänsla hjälpa andra. Din kommunikativa förmåga är stark och du har lätt för att anpassa dig efter olika situationer.
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Clara har kontor på Saltmätargatan 19 A vid Rådmansgatan i centrala Stockholm. Uppdragen genomförs främst ute hos kunder i Stockholm.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Clara Consultings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Clara Financial Consulting AB