Brinner du för arbetsmiljö, hälsa och säkerhet?

Brinner du för arbetsmiljö, hälsa och säkerhet?

Bra, då tror jag att vi har uppdraget för dig! Midroc söker nu HSE-ingenjörer som brinner för just detta. Vi söker dig med både med kortare och längre erfarenhet inom området och som vill utvecklas på en dynamisk arbetsplats och som trivs att jobba i projekt. Ta chansen att söka redan idag Midroc har uppdrag hos intressanta kunder för omgående start och urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Midrocs räkning HSE-ingenjörer för kortare och längre uppdrag hos ett urval av kunder. Ett konkret exempel är ett meriterande projekt hos deras kund Nynäs i Nynäshamn.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Midroc. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som HSE-ingenjörer kommer du i huvudsak att stödja Midrocs kunders verksamhet i både daglig drift och underhåll, samt under revisioner och i projekt avseende arbetsmiljö- och miljöfrågor. Stort fokus kommer att ligga på arbetsmiljösamordning (BAS-U/P) vid om- och nybyggnation av industriella anläggningar och större byggprojekt. Merparten av uppdragen är placerade hos kund där du kommer att arbeta i team, både tillsammans med andra Midroc-medarbetare men också med kundens representanter för kontinuerlig stöttning i arbetet. Som en viktig del av vår industrienhet kommer du också ha tillgång till hela bolagets resurser och kunskap för din fortsatta kompetens- och erfarenhetsutveckling. Inledningsvis kommer du självklart få arbeta nära en kollega för att efter behov bredda dina kunskaper i arbetsuppgifternas olika delar.

Du kommer till exempel att i nära samarbete med respektive kund -
  • Planera, koordinera, implementera och följa upp riskbedömningar och åtgärdsplaner på arbetsplatser där du ser över säkerhet och arbetsmiljö
  • Utveckla och följa upp projektens HMS-mål
Beroende på din kompetens och kapacitet kan arbetsuppgifter även komma att omfatta process-säkerhetsfrågor (såsom blandbelastningsberäkningar, utströmningsberäkningar, explosionslaster etc.) och ATEX-klassning av projekt.

Tjänsten passar dig som trivs med ett jobb där man har kontorsplatsen som bas men där fältarbetet är en viktig del oberoende av väder.

Vi söker dig som
  • Har en högskoleutbildning eller läst vid yrkeshögskola inom relevant område, exempelvis inom bygg, energi eller processindustri
  • Är flytande i tal och skrift på svenska då språket används i den dagliga kommunikationen, samt har datorvana (och vana att arbeta med Office-paketet).
Vi ser gärna att du har en teknisk grundförståelse och en utvecklad administrativ förmåga. Det är även meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet efter avslutad högskoleutbildning och då gärna från processindustri eller annan bransch där säkerhet, arbetsmiljö och miljö är prioriterade frågor

I rollen som HSE-ingenjör ser vi att du är pedagogisk samt lyhörd inför din omgivning och dess behov. Dessutom ser vi att det är viktigt att du trivs att jobba med människor och har en stor vilja att lära dig mer för att utvecklas i din roll. Midroc är en arbetsgivare som ser den enskilde individens utveckling som central. Det är även viktigt att du som söker aktivt söker utmaningar och har förmågan att kommunicera på ett sätt som gör att du får med dig människor.
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Solna (med längre tids projektplacering hos kund i t ex Nynäshamn)
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midroc har en hög ambition för framtiden. De vill redan nu vara med och bidra för att förbättra den och det är bara tillsammans med engagerade medarbetare de kan nå dit. Är du en av dem?

Midroc har tagit sig an utmaningar inom industri, bygg, fastighet och miljö sedan 1996 och idag arbetar de efter en högt satt målbild: De ska bidra till en bättre framtid. Bolagen i Midroc-gruppen bedriver sin verksamhet inom en rad olika områden och de är totalt 3 200 medarbetare som arbetar inom 15 bolag. Främst bedriver Midroc sin verksamhet i Sverige men alltid med en stark internationell koppling genom fasta etableringar internationellt.