Bli Distributionselektriker hos Vattenfall, på endast 12 veckor!

Bli Distributionselektriker hos Vattenfall, på endast 12 veckor!

Älskar du att få arbeta med kroppen? Var du den som hade lite extra svårt att sitta still på lektionerna i skolan? Frisk luft, mycket fysiskt arbete och en härlig teamkänsla är tre saker som verkligen speglar jobbet som Distributionselektriker hos Vattenfall Services. Tillsammans hjälper dem Sverige att se till att infrastrukturen fungerar så bra som möjligt och att alla invånare har tillgång till el året runt. Nu söker de fler som vill bidra till att bygga Sveriges framtid. Vi rekryterar på förmågor och personlighet och välkomnar alla sökande oavsett tidigare erfarenhet. Därför inleds processen med två tester för att se om du har det vi söker. Klicka dig vidare till testerna längre ner i annonsen och genomför dem så snart som möjligt för att inte riskera att missa din plats!

Information om uppdraget

Academy är ett systerbolag till Academic Work, Sveriges största största rekryterings- och bemanningsföretag. Sedan 2015 har Academy gett över 850 personer en helt ny karriär, på bara 12 veckor, som idag arbetar på 350 olika företag. Detta är en helt ny satsning som Academy nu gör tillsammans med Vattenfall Services där du får vara en av de allra första att gå klassen som blivande Distributionselektriker, häftigt va?

Genom en 12 veckors intensivutbildning kommer du få lära dig grunderna som behövs för att på sikt bli en produktiv distributionselektriker från dag ett. Du kommer alltså inte vara färdiglärd när du tar examen utan du kommer fortsätta lära dig och utvecklas på jobbet i din nya roll på Vattenfall Services. Efter denna utbildning är du garanterad tillsvidareanställning hos Vattenfall Services och får en ny karriär inom el-branschen som är i ständig utveckling och ett nätverk med såväl kollegor som lärare.

Vattenfall Services är rikstäckande och ser till att Sveriges invånare är försedda med el året runt, 24 timmar om dygnet. För att kunna göra Sverige än mer framgångsrikt inom infrastrukturen så vill de bland annat utöka tätorterna med fler Distributionselektriker. Bor du i Uppsala, Stockholm, Jordbro eller i närheten så har du nu chansen att bli en av dem!

Information om utbildningen hos academy

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och feedbackdialog. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy.
 • Utbildningen som Distributionselektriker startar den 17 juni 2019
 • Antal platser: 12 platser i Jordbro med omnejd och 5 platser i Uppsala/Sollentuna med omnejd
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Stockholm, Kista
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Jordbro med omnejd. Om du är intresserad av att arbeta i Norrort, sök då tjänsten i Uppsala och Sollentuna här
OM ROLLEN SOM DISTRIBUTIONSELEKTRIKER

Jag har arbetat på Vattenfall sedan 2004 och alltid i rollen som Distributionselektriker. Det roligaste i min roll är att jag aldrig vet hur dagen kommer att bli när jag sätter mig i min servicebil på morgonen. Vissa vill veta exakt vad deras dagar kommer att innehålla, det skulle jag aldrig klara av. Min roll ställer krav på ett sinne för service och jag träffar dagligen drabbade kunder och hjälper dem att få elen tillbaka. Det är en fröjd att få möjligheten att göra våra kunder nöjda och ta del av deras tacksamhet varje dag. Att dessutom få tillhöra ett företag där alla kollegor alltid ställer upp för varandra i vått och torrt är en bonus!
- Johan, Distributionselektriker i Jordbro.

Arbetsuppgifter

Som Distributionselektriker kommer dina dagar bland annat att innehålla följande:
 • Nybyggnation, reparation och underhåll
 • Felsökning, åtgärda fel och bygga nya kraftledningar samt att installera elmätare i hushåll
 • Arbeta med kabel i mark och med luftburna ledningar
 • Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten
Du kommer att samarbeta med driftcentraler, grävmaskinister och andra för att kunna utföra ditt arbete. Ditt arbete är till största del utomhus och ofta på höga höjder så det gäller att du tycker om frisk luft, att arbeta med kroppen och att du inte är höjdrädd. Allt detta kommer genomföras enligt rådande säkerhetsföreskrifter. Vattenfall sätter alltid säkerheten först för sina anställda.

Vi söker dig som
 • Är över 18 år och har svenskt medborgarskap
 • Har goda kunskaper i svenska, muntligt som skriftligt
 • Har klarat samtliga tester med fokus på problemlösning och personlighet
 • Har B-körkort
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av deras tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och du som sökande kommer därför behöva genomgå en säkerhetsprövning innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Läs mer om vad en säkerhetsprövning innebär här.
Rekryteringen kommer även kräva att du som sökande genomgår läkarundersökning, arbets-EKG och drogtest.

Som person är du logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. För att ha fallenhet för rollen behöver du ingen erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det. För att lyckas i konsultrollen ser vi att du är ansvarstagande, noggrann, flexibel och har en god samarbetsförmåga.

Praktisk information
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
 • Har du specifika frågor kring Academy och rekryteringsprocessen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
VAD ÄR ACADEMY?

Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se