Beräkningsingenjör till geoenergibolaget Rototec!

Beräkningsingenjör till geoenergibolaget Rototec!

Nu satsar energibolaget Rototec stort i Sverige! Företaget är redan idag Finlands och Europas största leverantör av energiborrning och nu satsar de på att bli rikstäckande. Har du ett brinnande intresse för miljön och vill arbeta på ett företag som vill skapa en bättre framtid för kommande generationer? Är du dessutom en stjärna inom Excel? Då är rollen som Beräkningsingenjör något för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Rototecs räkning en Beräkningsingenjör till deras kontor i Upplands Väsby, strax norr om Stockholm.

Rototec grundades år 2007 och är idag Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. De erbjuder bergvärme och kyla särskilt för stora fastigheter och industrifastigheter. Deras tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem allt från konsultation till undersökning av berggrunden och installation. Energirevolutionen är här och de vill stå i främsta ledet och skapa en bättre framtid för kommande generationer.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rototec.

Arbetsuppgifter

Som Beräkningsingenjör kommer du att ha en extremt viktig roll hos Rototec. Du kommer arbeta med att skapa offerter på inkomna projekt, detta gör du genom arbete i Excel. Du kommer att ta in färdiga handlingar och formulär från säljare och lägga in rätt information i ett beräkningsverktyg som sedan skapar korrekta offerter på kostnader till slutkund. Beräkningssystemet som du kommer att arbeta med är egenframtaget från Excel och det är därför av yttersta vikt att du känner dig mer än bekväm att arbeta i det.

Du kommer du även arbeta med att kontakta och träffa olika typer av leverantörer som kan vara intressanta för Rototec. För att kunna leverera så bra som Rototec vill, är relationen till olika typer av leverantörer avgörande. Därför passar rollen som kalkylator dig som är kommunikativ och gillar att skapa goda kund- och leverantörskontakter.

Du kommer du till exempel att:
 • Gå igenom förfrågningsunderlag
 • Räkna fram verkliga kostnader
 • Ta fram systemhandlingar
 • Sammanställa anbud
Rototec är ett bolag som växer kraftigt och är just nu i expansionsfas. Här får du möjlighet att komma till ett företag med mycket trevlig stämning på arbetsplatsen och samtidigt få chansen att arbeta med ett spännande yrke där målet är att skapa en bättre miljö för samhället.

Tjänsten passar dig som vill arbeta i en bred och självständig roll med en blandning av juridik, beräkningar samt leverantörskontakter. Vidare kommer du arbeta nära säljarna på Rototec vilket ställer krav på att du har lätt för att samarbeta med olika människor.

Vi söker dig som
 • Har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom mark, anläggning eller bygg
 • Har mycket goda kunskaper i Excel
 • Behärskar det engelska och svenska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat i produktion tidigare
 • Har kunskaper och intresse inom entreprenadjuridik då du kommer beröra detta i varje projekt
 • Innehar körkort B och tillgång till egen bil då du får enklare att ta dig till och från arbetet
Som person är du en doer, det betyder att du kan fatta egna beslut och enkelt driva ditt arbete framåt. Vidare är du även noggrann, positiv och gillar att arbeta administrativt. Det är viktigt att du är duktig på att upptäcka detaljer och granska paragrafer då du kommer arbeta mycket med avtal, priser och offerter. Slutligen är du en öppen och ärlig person med pondus!
 • Start: Omgående - vi tar självklart hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Upplands Väsby
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Amanda Axelsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Rototec här