Beläggningsingenjör mot kameralinstillverkning till FLIR Systems

Beläggningsingenjör mot kameralinstillverkning till FLIR Systems

Vill du ha ett långsiktigt jobb där du får arbeta med högteknologiskt hantverk av linser till värmekameror? Då är FLIR Systems rätt arbetsplats för dig! Vi söker dig med rätt inställning, intresse och ser det som meriterande om du har en eftergymnasial utbildning. Du ingår i ett sammansvetsat team där ni tillsammans arbetar med ny teknik som är unik för Sverige.

Information om uppdraget

Academic Work söker för FLIR Systems räkning en beläggningsingenjör för ett långsiktigt uppdrag på avdelningen Optical Design and Manufacturing. På avdelningen arbetar idag 24 personer med god stämning och de flesta arbetar som operatörer av olika slag. I rollen är arbetstiderna i första hand mellan 8-17 men på sikt kan skift- och nattarbete förekomma.

På Optical Design and Manufacturing arbetar de med den senaste tekniken inom linsproduktion, vilket FLIR System är en av få i världen att syssla med. Vidare är arbetsplatsen ett av få ställen där du kommer i kontakt med både produktion och utveckling av unika, högteknologiska produkter. Dessutom är FLIR System världsledande inom sitt område och de växer som bolag.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FLIR System. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som beläggningsingenjör kommer du att arbeta med beläggningen på linserna till FLIR Systems IR-kameror. Du arbetar i produktionen och med hantverket i fokus ser du till att kvalitetssäkra linserna medan maskinen arbetar. Linserna är ömtåliga och därför är det viktigt att du har kvalitén i fokus samt att du hanterar linserna med största noggrannhet och försiktighet. Arbetsuppgifterna innefattar även att vara behjälplig vid planering av produktionen samt övriga administrativa arbetsuppgifter.

Tillverkningen av linserna är avancerad och därför kommer rollen ta sin tid att komma in i, därmed kommer du att få stöttning av erfarna kollegor. Till en början arbetar du till stor del i produktionen men kommer på sikt ta dig an mer ansvar inom området. Efter sommaren kommer en ny maskin som du kommer vara delaktig i installationen av.

Du kommer till exempel att:
 • Förbereda beläggningskammaren för att belägga linser med AR-coating
 • Hantera inkommande och utgående kvalitetskontroller
 • Sköta det dagliga underhållet av maskinerna
Tjänsten passar dig som vill grotta ner dig i högteknologiska produkter och samtidigt lära dig ett unikt teknikområde som du kan utvecklas inom på lång sikt.

Vi söker dig som
 • Har ett brinnande intresse för teknik
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vi ser det som meriterande om du har en utbildning som är relevant för området, exempelvis mot teknisk fysik, kemi eller materialvetenskap. Utöver detta ser vi positivt på om du har kunskap i beläggningsteknik.

Som person är du noggrann och har en känsla för vad hög kvalité är. Du värdesätter att göra ett ordentligt jobb, är stresstålig och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt med varandra. Att komma med lösningar på problem är någonting du drivs av och du sprider en god stämning runt omkring dig. För att passa in i gruppen ser vi gärna att du tar eget ansvar, arbetar flitigt och inte är rädd för att kavla upp ärmarna och ta för dig.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: tillsvidare
 • Placering: Täby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FLIR Systems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork