Bank Operations Specialist till Svensk Storbank

Bank Operations Specialist till Svensk Storbank

Som Bank Operations Specialist hos vår kund kommer du sitta i nybyggda lokaler med gym, restaurang och terrass. Rollen innebär att du kommer arbeta på en avdelning för Investment Operations på en av Sveriges Storbanker. Du som söker är samarbetsvillig, tar initiativ och drivs av att utvecklas. Förutom det har du även erfarenhet av att ha arbetat med fonder eller finansiella instrument. För att du ska gå vidare i processen är det viktigt att du motiverar ditt intresse i motiveringsrutan. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vi på Academic Work söker för kunds räkning en ny medarbetare. Vår kund är en svensk storbank där du kommer att tillhöra deras avdelning för Investment data. Avdelningen är vidare uppdelad i mindre team där du kommer arbeta i teamet för Data Management som består av 9 medarbetare. Avdelningen fokuserar på förändringsarbete och du kommer vara en viktig kugge i det hjulet. Dina kollegor karaktäriseras av en hög och bred kompetens inom finans och med en stor vilja att förbättra och utveckla. Teamet du tillhör arbetar agilt med Scrumboards och fokus på ständiga förbättringar.

I den här processen tillämpar vi
 • Kreditupplysning, vilket vi på Academic Work kommer instruera vidare kring vid anställning.
 • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret. För att du ska vara aktuell i processen uppmanar vi dig beställa ett belastningsregister i samband med att du skickar in din ansökan här och skicka till registerutdrag@polisen.se eller med post till Rikspolisstyrelsen, Box 757, 981 27 Kiruna. Öppna inte detta kuvert. Vänligen skicka in det digitalt, för att korta ned ledtider.
Arbetsuppgifter

Som Bank Operations Specialist kommer din roll vara till viss del operativ och till viss del problemlösande och med fokus på att utveckla processer. Dina dagliga arbetsuppgifter består av att hantera såväl nya som befintliga värdepapper, kontroller och skapande av värdepappersdata. Du kommer även att besvara frågor kring data i flera portföljsystem samt göra utredningar i situationer där något gått fel. I ditt fokus på förbättring- och utvecklingsarbete kommer du vara en väsentlig del i att driva arbetet framåt. Du kommer djupdyka i de delar som berör processer som inte fungerar som de ska. Exempelvis kan det beröra processer som produktionsätts men som har utvecklingspotential.

När du kommer in i rollen kommer du de första månaderna att fokusera på att lära dig avdelningens processer och rutiner. Därefter kommer du så småningom kunna skifta fokus mer mot utvecklngsarbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har studerat finansiell ekonomi och har goda kunskaper om finansiella instrument och finansmarknaden. Du har tidigare arbetat med fonder eller finansiella instrument, antingen i en liknande roll eller inom risk, compliance eller andra delar som inte endast berör handläggning. Du har även ett intresse av att förstå flöden i datasystem och hur helheten hänger ihop.

Krav:
 • Gediget intresse och förståelse för finansiella instrument
 • Goda kunskaper i Excel
 • Då viss del av kommunikationen sker på engelska är du flytande i språket, både i tal och skrift. Utöver det kommunicerar du även obehindrat i svenska.
 • Har tidigare arbetat med fonder, motsvarande ca 2 års erfarenhet.
Det är vidare meriterande om du:

* Har grundläggande förståelse för SQL

Som person har du lätt att lära, är analytisk, strukturerad och noggrann samtidigt som du kan behålla en helhetsbild i ditt arbete. Du tar egna initiativ och gillar problemlösning där detaljerna är viktiga. Då en del av rollen innebär att vara support internt är du serviceinriktad och kan på ett bra sätt kommunicera med olika människor. För att trivas hos vår kund tror vi vidare att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du är en prestigelös lagspelare.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, 38,5 h/v
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Övrigt: För den här tjänsten kommer vi begära ett belastningsutdrag samt utföra en kreditkontroll. Utöver det kommer du som anställs att skriva på ett separat sekretessavtal.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se