Backend-utvecklare med intresse för BI till växande Netlight Consulting

Backend-utvecklare med intresse för BI till växande Netlight Consulting

Vill du arbeta som Backend-utvecklare med inriktning mot BI på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Netlight Consulting har vunnit bådeGreat Place to Work och Sveriges bästa arbetsgivare. Varför? De har en platt organisation som bygger på att varje individ är en ledare i sig själv och där initiativ och engagemang uppmuntras! Och inte nog med det- deras VD har vunnit Årets VD och Årets Chef. Han säger att det är lusten som får allting att hända och detta tankesätt genomsyrar känslan på kontoret. Nu söker de dig som vill förstärka den interna IT-avdelningen!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Netlights räkning en Backend-utvecklare till deras interna IT-avdelning som idag består av cirka femton medarbetare med roller som utvecklare, systemadministratörer, produktägare och supporttekniker. IT- avdelningen är full av kompetens och visioner och de behöver någon som ska ta deras visioner och lösningar framåt! Du kommer att ha ett operativt ansvar i att utveckla deras BI-plattform då Netlight idag känner ett större behov av att arbeta datadrivet. Detta innebär att du kommer att driva initiativ tillsammans med teamet.

Netlight grundades 1999 och har idag över 1000 konsulter i Stockholm, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, München, Hamburg, Berlin och Zürich. Vill du veta mer? Kolla in videon nedan!

Låter detta som en arbetsplats för dig? Skicka in ditt CV och Personliga Brev och berätta varför!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Netlights önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Netlight.

Arbetsuppgifter

Som Backend-utvecklare kommer du att arbeta operativt med att utveckla Netlights BI-plattform. Du kommer att ha ett nära samarbete med hela teamet som ställer krav på en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du kommer bland annat att arbeta med BI och tekniker som Penthaho, MySQL, MS SQL, Excel/VBA + Power Pivot, ETL (Extract, Transform, Load), UNIX-funktioner som cron, nagios (monitorering), Python, Shell/bash scripting och Java (edited). Ni jobbar agilt enligt Kanban där ni löpande går igång vilka initiativ som är aktuella.

Mer specifikt kommer du att:
 • Utifrån en backlogg definiera och förvalta datahantering
 • Skapa datastrukturer som underlättar för övriga medarbetare att få tillgång till relevant information
Tjänsten passar dig om vill växa långsiktigt och ha en viktig funktion på ett företag i framväxt. Du kommer att få många nya kollegor och, inte minst vänner som delar ditt intresse och passion för IT.

Vi söker dig som
 • Har en relevant högskole- eller masterexamen inom datateknik eller motsvarande
 • Har goda kunskaper inom backend-utveckling, till fördel inom Java
 • Har goda programmeringskunskaper
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Som person är du initiativtagande och ansvarstagande. Du drivs och tekniska utmaningar och har lätt för att bygga goda relationer runtom i företaget. Du trivs med att arbeta självgående och ser fram emot utmaningen att ta Netlights BI-plattform till nya höjder!

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare (provanställning tillämpas)
 • Placering: Östermalm, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Netlight Consulting grundades 1999 och har idag över 1000 konsulter i Stockholm, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, München, Hamburg, Berlin och Zürich. De förser sina kunder kompetens inom bland annat Media, e-commerce och finansiering och betalningar.