BIM-samordnare till Sweco!

BIM-samordnare till Sweco!

Ta chansen att bli en del av Sweco som har Nordens bredaste kunskap inom väg, järnväg, spårväg och tunnelbana. Var med och utveckla infrastrukturen i Sverige tillsammans med kompetenta medarbetare i en kraftfull organisation med framåtanda. Som BIM-samordnare hos Sweco tar du mycket ansvar och fortsätter att utvecklas att utvecklas hos Europas största teknikkonsulsbolag. Idag är BIM en självklarhet i våra stora projekt och vi strävar efter en proaktiv projekteringsmiljö som främjar BIM i våra uppdrag. Därför vill Division Transport stärka organisationen ytterligare med fler kompetenta kollegor inom BIM-samordning. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Som BIM-samordnare hos Sweco kommer du tillhöra affärsenheten Stora projekt inom infrastruktur, transport, väg och anläggning där du tillsammans med dina kollegor kommer planera några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige. Idag arbetar denna del av Sweco b.la. mot Trafikverket med olika järn- och vägprojekt, Stockholm stad i olika stadsutvecklingsprojekt samt SL/TF och många fler.

Som BIM-samordnare har du en viktig roll i uppdragsstyrningen i våra projekt och stöttar projektens planerings- och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Du har daglig kommunikation inom projekten med projektörer och uppdragsstyrning som involverar aktiva dialoger inom projektet med olika discipliner. Beroende på projektens storlek och omfattning kan du hantera antingen ett eller flera projekt samtidigt.

Du erbjuds
 • Att bli en del av ett härligt gäng där teamkänslan är stark, här stöttar och hjälper vi varandra för att nå bästa resultat. Du får ett nära samarbete med många nyfikna, kompetenta och erfarna kollegor i ditt team som tar vara på varandras expertkunskaper och lär av varandra varje dag. Flera av Nordens ledande teknikspecialister finns hos Sweco.
 • En roll där du får möjligheten att arbeta i varierande projekt inom hela infrastrukturfältet och se din kompetens bidra till en mer hållbar infrastruktur.
 • Utvecklas och växa inom Sweco och rollen beroende på vilket område just du brinner för, bland annat genom Swecos egna utbildningar.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som BIM-samordnare kommer du att:
 • Vara en del av uppdragsstyrningen i infrastruktur och transportrelaterade projekt.
 • Hantera digitala modeller och program
 • Ha en betydande roll i projekten där du stöttar upp kontinuerligt följa upp framdriften i uppdragen
 • Planera och genomföra samordningsmöten för leverans av produkt till kund
Vi söker dig som
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet inom BIM, antingen från infrastruktur branschen eller annan bransch.
 • Har aktivt arbetat i ett/eller flera samordningsverktyg såsom Navisworks, Microstation, Solibri eller dylikt.
 • Har intresse för att arbeta cross-boarder och det är starkt meriterande om du tidigare arbetat multidisciplinärt sedan innan.
 • Talar och skriver flytande engelska då gruppen är väldigt internationell samt att kommunikation och dokumentation sker på engelska. Svenska är starkt meriterande.
Som person tror vi främst att du har ett brinnande intresse för den digitala projekteringsmiljön. Du drivs av nya utmaningar och ditt intresse för ny teknik. Du känner stort ansvar för ditt arbete, har inga problem med att ta egna initiativ samt komma med förslag eller idéer för att förbättra din och gruppens arbetssätt och verktyg. Du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga och ser det som en självklarhet att skapa goda relationer. Du har en naturlig drivenhet att hålla dialogen och kommunikationen inom projekt med projektörer, uppdragsstyrning och mot kund.

Övrig information
 • Enligt överenskommelse
 • Heltid, tillsvidare
 • Kungsholmen, Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco är Europas största teknikkonsultföretag med 14 500 medarbetare och utför årligen uppdrag i 80 länder över hela världen. Företaget omsätter cirka 15 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Sweco har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, England, Turkiet och Kina.