BI- utvecklare till Tieto

BI- utvecklare till Tieto

Har du en utbildning inom Business Intelligence och drivs av att skapa värde genom IT-system? Är du hungrig på att få utvecklas och vill få en fot in på ett stort bolag där du erbjuds en gedigen introduktion och möjlighet att lära av proffs inom området? Hos Tieto kommer du få en kompetensplan som är anpassad efter just dig och du får chansen att vara en stor del av Tietos resa framåt. Vad väntar du på? Skicka in din ansökan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Tieto är ett av nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företagets mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. En viktig del i detta är Tietos BI- team som verkar globalt i bland annat Finland, Lettland, Indien och Tjeckien. BI- teamet i Stockholm växer och Academic Work söker nu två juniora BI- utvecklare som vill vara med på deras resa framåt.

BI- teamet består idag av 10 medarbetare med bred kompetens inom BI- området och teamet kommer inom kort att dubbleras. För teamet är det viktigt att ställa upp för varandra och ha roligt tillsammans. Många av arbetsdagarna sitter teamet utspridda hos olika kunder och projekt men när de är på plats på Tieto är det en självklarhet att äta lunch och fika tillsammans. De träffas även på AW och brukar exempelvis spela biljard eller bowla.

Som ny i teamet kommer du få möjlighet till en gedigen introduktion och ta rygg på flera härliga seniora BI- utvecklare. Du kommer även bli tilldelad en fadder som tar lite extra hand om dig. Ute på dina uppdrag kommer du att ha en senior BI- utvecklare som jobbar tillsammans med dig, allt för att du ska kunna växa på bästa sätt. Utveckling värdesätts högt och en kompetensplan, på 1- 2 år, som är anpassad efter just dig kommer att utformas. I din kompetensplan kommer exempelvis utbildningar och mentorer att ingå för att ge dig de bästa verktygen att fortsätta din utveckling.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Tieto. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt vara under 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior BI- utvecklare kommer du att arbeta med fler olika projekt ute hos Tietos kunder. Projekten är ofta omfattande och sträcker sig vanligtvis över minst 6 månader. Din främsta uppgift kommer vara att hjälpa kunder att förvalta deras existerande system och på sikt även bygga nya. Vanliga arbetsuppgifter för dig kommer därför att vara att lära dig kunders befintliga system, felsöka och vidareutveckla dessa. För att få en så god förståelse för kundens behov som möjligt är kunddialogen av största vikt.

Du kommer främst att arbeta med Microsoft som plattform och SQL Server verktyg.

Tjänsten passar dig som vill utveckla din kompetens inom BI och vara en viktig del på Tietos resa att skapa värde genom digitala lösningar för deras kunder. BI- verksamheten hos Tieto verkar globalt och om du är sugen att arbeta utomlands i framtiden finns förutsättningarna. Vidare kommer du ha möjlighet att specialisera dig inom exempelvis arkitektur eller projektledning då teamet innehar stor kompetens inom dessa områden. Tieto är nordens största IT- tjänsteföretag och visar du framfötterna finns möjligheterna!

Vi söker dig som

Har en utbildning inom BI- utveckling och en vilja att ständigt utvecklas. Du kommer att vara kundernas första kontakt och förmågan att vara lyhörd för kunders krav är något som du gärna lär dig mer om.

Du har
 • god kunskap inom Microsofts plattform
 • god kunskap inom SSIS och familjär med resterande av SQL Server produkter
 • mycket goda kunskaper i det svenska språket
Det är meriterande om du har
 • tidigare erfarenhet av en liknande roll
 • tidigare erfarenhet inom rapportutveckling och exempelvis något av analysverktygen POWER BI eller Business Objects/Crystal Reports
Som person är du nyfiken, öppen och kommunikativ. Du trivs i en kundnära roll och brinner för att hjälpa andra med hjälp av IT. Du har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och växer av ansvar. Du vågar ställa frågor och kommer gärna med idéer och förbättringsförslag samtidigt som du är öppen för andras åsikter. Sist men inte minst är du en lagspelare som värdesätter dina medarbetare och en god stämning vilket gör att du kommer trivas i Tietos BI- team.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Tieto, Värtahamnen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn03@academicwork.se](mailto: stn03@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företaget verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter. Företagets mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. De tror på utveckling och resultat som märks samt ett kundorienterat fokus i sina utvecklingsprocesser och samarbeten.