Automationsingejörer, se hit! Vill du vara med och planera framtidens smarta system i städerna?

Automationsingejörer, se hit! Vill du vara med och planera framtidens smarta system i städerna?

Har du ett stort intresse för digitalisering för samhället? Vill du jobba på ett välkänt, etablerat företag som lägger grunden för framtidens samhällen och städer? Besitter du kunskaper inom systemvetenskap alternativt automation eller IoT? Då ska du fortsätta läsa, då Sweco nu söker en person med just denna bakgrund! På Sweco får du tillgång till utveckling och stor gemenskap bland kollegorna och Swecos mål är att alltid ha motiverade medarbetare.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ingenjör till Swecos avdelning som arbetar med digitalisering av transportsystemet - även kallat intelligenta transportsystem och tjänster (ITS). De arbetar med allt från strategier, utredningar, analyser i tidiga skeden till upphandling och genomförande av smarta lösningar i transport- och infrastruktursektorn.
Du kommer att tillhöra en grupp som består av cirka 10 kollegor där ni sammansvetsat arbetar i team ut mot de olika kundprojekt ni tar er an. Många projekt är stora och omfattande och löper i flera år men det finns även kortare projekt med stort fokus på innovation.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Uppdraget kommer att vara på heltid och tillsvidare. Ambitionen på sikt är en anställning hos Sweco, om båda parter är nöjda.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som ITS-ingenjör kommer dina ansvarsområden bland annat innebära projektledning, upphandling, tekniskt stöd till byggledare, tester och uppföljning. Du kan också komma verka som teknisk expert på ITS och våra kunder finns både i Sverige och utomlands.

Du kommer till exempel att:
 • Förvalta trafikinformations- och trafikledningssystem
 • Projektleda införandet av anläggningar mot dessa system inklusive kravställning och tester
 • Genomföra anläggningsanalyser
 • Stötta kunder i upphandling och kravställning av styr- och övervakningssystem
Tjänsten passar dig som brinner för den digitalisering och samhällsutveckling, och för dig som älskar teknik och utveckling. Hos Sweco får du möjlighet till gedigen utveckling, och din roll kommer med tiden formas åt det håll ditt intresse går mot. Du kommer ingå i ett team med både erfarna och juniora kollegor.

Vi söker dig som
 • Har avslutad ingenjörsutbildning inom relevant område, exempelvis automation, systemvetenskap eller har läst kommunikation, transport och samhälle (KTS).
 • Talar och skriver flytande på det svenska samt det engelska språket, då båda språken används dagligen i dina arbetsuppgifter.
Det är meriterande om du:
 • Har relevant arbetslivserfarenhet, tex. En tidigare roll som systemvetare eller automationsingenjör, men i annan bransch ser vi som relevant.
 • Har tidigare erfarenhet inom intelligenta transportsystem.
 • Arbetat i projektform.
 • Arbetat med kommunikation/kommunikationsprotokoll (RSMP, OPC, 5G, ITS-G5, DSRC), industridatorer, trafiksignaler, elektro-, tele-, automations- eller datateknik.
Som person är du driven, initiativtagande och engagerad i ditt arbete. Då du kommer agera som en länk mellan Sweco och deras kunder, lägger vi stor vikt din kommunikativa förmåga. Vi ser även att du har en stark samarbetsförmåga, då du kommer att jobba både i team och nära kunder.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Flexibelt, du väljer, du kan som konsult vara stationerad i Stockholm, Falun, Linköping eller Uppsala.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan Sweco erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Sweco genomför uppdrag i 70 länder varje år och är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.