Arriva söker fordonsingenjörer som vill driva tekniska projekt

Arriva söker fordonsingenjörer som vill driva tekniska projekt

Ärlighet och öppenhet är Arrivas ledord, gör rätt saker - och saker rätt. Grunden för Arrivas utveckling är att alla medarbetare bidrar med nya och kloka idéer. Nu söker Arriva fordonsingenjörer som vill arbeta i en bred och varierande roll. I rollen som fordonsingenjör kommer du huvudsakligen vara teknisk ansvarig för en fordonsflotta (tåg) och driva olika tekniska projekt gällande förvaltning, förbättring och underhåll av fordon samt ha dialog med beställaren SL, flertalet interna och externa kontaktytor. Är du nyfiken, tekniskt kunnig, driven, lösningsorienterad och gillar att ta ansvar? Då är Arriva rätt för dig!

Information om uppdraget

Med värdeord som One Arriva och Thinking Beyond fortsätter Arriva att växa och utvecklas på marknaden. Academic Work söker nu fordonsingenjörer till Arrivas teknikavdelning i Stockholm. Teknikavdelningen verkar framförallt som en stödfunktion till underhållsproduktionen och ansvarar för att förse underhållsverkstäderna med förutsättningar och support men jobbar även med bla. ombyggnadsprojekt, underhållsupphandlingar, underhållsoptimering och förbättringar gällande fordonen.

Du erbjuds
  • Utvecklingsmöjligheter internt på Arriva då rollen kan anpassas och utvecklas efter dina spetskompetenser och intressen.
  • Nära samarbete med din närmaste chef som stöttar dig i din dagliga utveckling på både på kort och lång sikt men även ett samarbete med kund, leverantörer och externa specialister som skapar goda förutsättningar för utveckling och ett stort kontaktnät. Arriva erbjuder även chefsprogram eller andra utbildningar för dig som ser en långsiktighet inom organisationen.
  • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

Som fordonsingenjör arbetar du inom området fordonsteknik och du gör det genom att analysera, följa upp och driva projekt för att säkerställa eller förbättra de tekniska förutsättningarna för fordonens tillförlitlighet, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Du kommer tillhöra en grupp på fyra fordonsingenjörer där alla har ansvar för varsin fordonstyp, A35 och A32 på Tvärbanan, X10p på Roslagsbanan och C10C11 på Saltsjöbanan. De olika projekten delas dock upp mellan samtliga fordonsingenjörer.

Dina arbetsområden kommer inkludera teknisk kravställning och upphandling av underhåll, modifieringsprojekt på fordonen, fordonstekniska utredningar, teknisk support till verkstäder och logistik, skriva underhållsdokumentation och instruktioner. Det mesta av arbetet sker i projektform eller support. Du kommer även följa upp och supportera projekt som SL driver på fordonen samt stötta upp i affärsförhandlingar både med kund och leverantörer.

Vi söker dig som
  • Har en bred teknisk erfarenhet, en vana att jobba med teknik och med tekniska projekt på ingenjörsnivå, gärna inom tåg. Högskoleutbildning meriteras men är inget krav.
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då majoriteten av den dagliga kommunikationen, samt instruktioner sker på dessa språk.
Det är starkt meriterande om du har flera års erfarenhet inom branschen och/eller liknande roller.

Som person är du nyfiken och har ett stort intresse för teknik. Du är komfortabel i en verkstadsmiljö och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter för ett fordons tillförlitlighet men även för arbetsprocesser. Vidare ser vi att du är strukturerad, analytisk och drivande. Då du kommer att arbeta mot ett flertal kompetensområden, men inte behöver vara expert inom dem dock sammanhållande för att rätt åtgärd genomförs.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare med chans till överrekrytering på sikt
  • Placering: Ulvsunda depå i Bromma (Ekbacksvägen 20) eller Neglinge depå i Saltsjöbaden (Torsvägen 74)
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Arrivas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arriva är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.
Sedan 2010 ingår Arriva i Deutsche Bahn (DB) och utgör koncernens varumärke för all persontrafik utanför Tyskland. Totalt har DB-koncernen cirka 300 000 medarbetare i 130 länder över hela världen.
De är utmanaren, som tänker vinna nya marknadsandelar genom att se möjligheter till nya innovativa lösningar, som gör det attraktiva för ännu fler att resa kollektivt. De sätter sina kunder i centrum genom stil, säkerhet och service och hoppas att du vill vara med på deras resa!