Arkivarie till KTHs team för digitalt bevarande!

Arkivarie till KTHs team för digitalt bevarande!

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.
Avdelningsbeskrivning

Avdelningsbeskrivning

Som arkivarie inom e-arkivgruppen kommer du att tillhöra Arkiv och Registratur som är en råd- och stödfunktion till KTH och utgör en egen grupp inom IT-avdelningen. Avdelningen består av 13 anställda, både registratorer och arkivarier och du kommer att arbeta närmast de två andra arkivarierna i e-arkivgruppen. Arbetsklimatet kännetecknas av delaktighet och högt i tak där många frågor diskuteras gemensamt. Ni som team kommer tillsammans att utgöra en viktig del i det fortsatta arbetet kring KTH:s digitala bevarande, en spännande utveckling att få vara en del av och bidra till!

Arbetsuppgifter

Som arkivarie hos KTH kommer du arbeta med att utveckla området för digitalt bevarande och informationshanteringsfrågor. Detta innebär bl.a. att fånga upp verksamhetens behov och krav samt att tolka och tillämpa standarder och lagkrav. I din roll kommer du att arbeta i tätt samarbete med de andra arkivarierna i e-arkivgruppen där ni driver utvecklings- och leveransprojekt och samverkar med såväl interna som externa intressenter, exempelvis forskare, systemförvaltare och andra lärosäten.

Vad erbjuds du?

Hos det gemensamma verksamhetsstödet (GVS) på KTH erbjuds du en dynamisk arbetsplats där du i denna roll ges möjlighet att vara med i utveckling av e-arkivet. Du kommer tillhöra ett team med bra stämning och du kommer både ta del av och dela kunskaper med kollegor med värdefull erfarenhet, något vi hoppas kommer att bidra till din fortsatta professionella och personliga utveckling. Din introduktion kommer bland annat att bestå av workshops, skuggning av andra arkivarier och arbete tillsammans med ditt team för att du ska få den bästa möjliga starten på din karriär hos KTH.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning med minst 60 HP arkivvetenskap
 • Har god systemvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken används i arbetet.
Det är meriterande (dock inget krav) om du har
 • Erfarenhet från arbete i arkiv eller registratur
 • Erfarenhet av arbete med digitalt bevarande och/eller e-arkiv.
I denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten och KTH, motivera därför väl i ditt personliga brev varför du söker tjänsten. De personliga kompetenser vi kommer lägga särskild vikt vid är:
 • Samarbetsförmåga
 • Uthållighet
 • Relationsskapande
 • Problemlösande
Kontaktpersoner
 • Johanna Sörell, Ansvarig rekryterare Academic Work, 073 644 61 44, johanna.sorell@academicwork.se
 • Malin Snårbacka, Rekryteringskoordinator Academic Work, malin.snarbacka@academicwork.se
 • Jessika Persson, chef Arkiv och Registratur, 08-7907046
Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/facket.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning - KTH tillämpar 6 månaders provanställning.
 • Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.
 • Sista ansökningsdag: 2019-06-05
 • Land: Sverige
 • Stad: Stockholm
 • Omfattning: Heltid
* Tillträde: Enligt överenskommelse
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se