Arkivarie med intresse för systemfrågor till KTH

Arkivarie med intresse för systemfrågor till KTH

Information om uppdraget

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar de studenter, forskare och fakultet från hela världen. KTH´s forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning och det görs genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. De ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten. Till följd av att en person gått vidare till en ny roll internt söker de nu förstärkning i form av en arkivarie med fokus på utveckling av KTH´s ärendehanteringssystem, W3D3.

Avdelningsbeskrivning

Avdelningen du kommer att tillhöra är en råd- och stödfunktion till KTH och består i dagsläget av 12 anställda som alla är experter inom sina områden. Här arbetar registratorer och arkivarier och du som arkivarie kommer i tätt samarbete med huvudregistratorn och systemförvaltarna från IT-avdelningen att utgöra en viktig del i utvecklandet av KTH´s ärendehanteringssystem. Detta är således en perfekt roll för dig som trivs i en roll där du får vara länken mellan IT och verksamhet men ändå bibehålla fokus på arkiv- och registraturuppgifter.

Arbetsuppgifter

Som arkivarie hos KTH kommer du dels att arbeta i den centrala registraturen med registrering av allmänna handlingar, utlämnanden, diarieföringsbedömningar m.m. Du kommer också att sköta mycket av kontakten med systemförvaltarna när det kommer till utveckling av ärendehanteringssystemet W3D3. Här handlar det framförallt att fånga upp behov och arbeta med kravställning och sköta kontakten med externa systemleverantörer. Detta ger dig möjligheten att dels utveckla din kunskap inom arkiv och registratur men även bidra i arbetet gällande systemrelaterade frågor. Du kommer ha löpande kontakt med olika avdelningar på hela KTH samt nätverka med personer i liknande roller på andra lärosäten. Du kommer även att hålla i användarutbildningar i W3D3 för både mindre och större grupper.

Vad erbjuds du?

Hos universitetsförvaltningen på KTH erbjuds du en dynamisk arbetsplats där du ges möjlighet till såväl personlig utveckling som en chans att driva på och utveckla nya rutiner, arbetssätt och flöden. Du kommer tillhöra ett team med bra stämning och hög kompetens och du kommer få ta del av kunskap från personer inom många olika områden vilket gör detta till en bra roll för dig som vill vidga dina vyer och få en större helhetsförståelse för arbetet inom informationshantering och förvaltning och på hela KTH.

Vi söker dig som
  • Har en akademisk utbildning med minst 60 HP arkivvetenskap
  • Har minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete i en arkiv- och/eller registraturverksamhet
  • Har erfarenhet av arbete i ett ärendehanteringssystem
  • Har god systemvana
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken används i arbetet
Som person är du problemlösande och har en förmåga att tänka om i situationer där det inledningsvis inte finns en given lösning. Du kommer dagligen att hantera många olika typer av arbetsuppgifter vilket även kräver att du är strukturerad och har en förmåga att planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du relationsskapande och trivs i en miljö där du får dela med dig av din kunskap men även nätverka med andra för att själv lära dig mer och hitta nya sätt att arbeta. Slutligen har du även en god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt arbete, oavsett arbetsuppgift. I denna rekrytering läggs stor vikt vid din personliga lämplighet och ditt intresse för rollen. Motivera därför väl i din ansökan varför du söker tjänsten.

Övrig information

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.
Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

KTH tillämpar 6 månaders provanställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2018-0650

Sista ansökningsdag: 2019-01-31

Kontakt

* Ansvarig rekryterare, Johanna Sörell, Academic Work, 073 644 61 44 & johanna.sorell@academicwork.se samt Rekryteringskoordinator, Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se, 08 128 55 166
* Jessika Persson, avdelningschef KTH, 08 790 70 46
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork