Arbetsrättsjurist till KTH

Arbetsrättsjurist till KTH

Information om uppdraget

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningsbeskrivning

På Personalavdelningen arbetar 45 personer med administrativt stöd, konsultationer, utvecklings- och förändringsarbete, organisationsutveckling, myndighetsutövning och arbetsgivarstrategier.

Arbetsuppgifter

Som arbetsrättsjurist på KTH kommer du att, tillsammans med andra handläggare och specialister inom HR-området, arbeta brett med att förvalta, utvärdera och utveckla processer inom HR-området ur både helhets- och detaljperspektiv. Du ansvarar för att ge arbetsrättsligt specialiststöd till chefer och HR-ansvariga på KTH:s skolor, och till kollegorna på Personalavdelningen. Du arbetar proaktivt genom att du självständigt driver och leder utvecklingsprojekt. Du ger stöd till kollegor rörande upplägg av strategier i arbetsrättsliga ärenden. Med din specialistkunskap kvalitetssäkrar du det arbetsrättsliga arbetet inom myndigheten. Du kommer dessutom att arbeta operativt med att självständigt driva egna förhandlingar och tvisteförhandlingar. Du kommer att samarbeta med KTH:s förvaltningsjurister i frågor där arbetsrätt och förvaltningsrätt korsar varandra.

Du ges en unik möjlighet att underhålla och utveckla dina kunskaper inom statlig arbetsrätt och förvaltningsrätt. KTH verkar på en global arena. Du kommer att vara en viktig del både i de nationella och internationella samarbetena mellan olika universitet och exempelvis delta i arbetsrättsliga nätverk universiteten emellan. Vill du arbeta i en dynamisk, kreativ och kompetensutvecklande miljö? Kan du med ditt nyfikna och inkluderande arbetssätt både bygga nya vägar och förbättra befintliga? Då är KTH en arbetsplats för dig.

Vi söker dig som
  • Har en juristexamen, med fördel inriktad mot arbetsrätt, alternativt motsvarande examen som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska då båda språken kommer att användas i det dagliga arbetet
  • Har arbetslivserfarenhet från HR-området, antingen som arbetsgivarstöd eller från ombudsmannarollen
  • Har erfarenhet av tvisteförhandlingar , kollektivavtalsförhandlingar och viss processvana
Det är meriterande om du:
  • Har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll i eller gentemot offentlig sektor
  • Har erfarenhet av att arbeta enligt specialistlagstiftning och avtal för stat och högskola (Högskoleförordningen, LOA, TUR-as, OSL, samverkansavtal, m.m.).
Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga och agerar lyhört och uppmärksamt för andras kompetens. Du trivs med att arbeta konsultativt och kan med lätthet sätta dig in i olika verksamheters förutsättningar och på så sätt anpassa ditt arbetssätt gentemot dem. Du har också en god förståelse för vikten av samverkan mellan parterna men kan samtidigt agera bestämt när situationen kräver det. Då du kommer att leda dina egna utvecklingsprojekt ser vi att du självständigt tar ansvar för att driva dina processer vidare i målets riktning. Du tar även ansvar för det gemensamma resultatet. Då rollen också innebär strategiskt arbete ser vi att du kan se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut, identifierar visioner och långsiktiga mål samt självständigt planerar aktiviteter för att nå dit. Du agerar lugnt och stabilt i situationer där belastningen varierar liksom att du kan skilja på det privata och professionella. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Fackliga representanter: Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTHs webbsida

Ansökan: Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt: Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Sista ansökningsdag: 19 juni 2018

Ref. nr: VP 2018 0335

Kontakt: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, 08 522 576 96, tim.knutsson@academicwork.se samt Gruppchef Lotta Gustavsson, KTH, 08 790 70 73
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork