Applikationsspecialist till Perten Instruments

Applikationsspecialist till Perten Instruments

Har du utbildning eller erfarenhet av exempelvis kemi, bioteknik, fysik, datavetenskap, livsmedelsteknik eller statistik? I Pertens applikationsteam är det många medarbetare som stannat länge, vilket en av de nuvarande medarbetare tror beror på de kompetenta och trevliga kollegorna, de varierande utmaningarna och den spännande utvecklingsfas som företaget befinner sig i. Vill du arbeta i en roll med kemometri och kalibreringsarbete i fokus är detta rätt möjlighet.

Information om uppdraget

Academic Work söker en applikationsspecialist till Perten Instruments. Rollen har uppkommit i och med att en i applikationsteamet ska gå på föräldraledighet. Perten Instruments är en del av den internationella koncernen PerkinElmer med 13 000 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet även en utvecklingsavdelning, ett serviceteam samt marknads- och försäljningsavdelning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Perten Instruments. Önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Perten Instruments. Uppdraget kommer initialt att vara på heltid från årsskiftet tom 31/8. Om samarbetet fungerar bra och möjligheten finns så kan en förlängning av anställningen bli aktuell. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

En av kollegorna som är tidigare konsult via Academic Work i applikationsteamet beskriver det bästa med att arbeta på Perten Instruments så här:

Bra kombination av beräkningar, programmering och kundkontakt. Det är en varierad roll med fokus på det datatekniska och i ett bra team som kompletterar varandra såväl som personer som kompetensmässigt

Arbetsuppgifter

Som applikationsspecialist kommer du ingå i ett team om 10 personer plus en teamchef. Gruppen tillhör Pertens grupp med NIR specialister som arbetar med att validera och utveckla multivariata modeller samt kundanpassa applikationerna för företagets analysinstrument som används inom livsmedelsindustrin. Som ny medarbetare kommer du inledningsvis att få lära dig om instrumenten genom att arbeta med inkommande kundärenden från kunder och distributörer som har frågor kring metoder och kalibreringar rörande analysinstrumenten. Gradvis kommer du att kunna ta större ansvar och vidareutvecklas. När du startar i rollen kommer du få en mentor som du kan vända dig till vid frågor. Din närmsta chef har dörren öppen och finns tillgänglig för coaching samtidigt som du förväntas att inledningsvis självständigt försöka hitta lösningar på de problem du ställs inför i arbetet.

Du kommer till exempel att:

Validera och utveckla multivariata modeller för NIR- instrumenten med hjälp av kemometri-programvaran Unscrambler samt en del egenutvecklad programvara

Agera tekniskt stöd och rådgivare till kunder gällande nya och befintliga applikationer via mail och telefon, exempelvis utveckla nya kalibreringar

Deltaga i utbildning av kunder och distributörer.

Tjänsten innebär en stor möjlighet till en bred och utvecklande roll i ett globalt företag. Applikationsavdelningen har ett finger med i många olika delar av verksamheten vilket gör att du med tiden kan specialisera dig mot försäljningsupport eller utvecklingsprojekt. Du kommer in i en kompetent grupp som trivs med varandra och vars tekniska kompetens värderas högt i bolaget.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasialutbildning inom exempelvis kemi, bioteknik, fysik, statistik, livsmedelsteknik eller datavetenskap

Har goda kunskaper i engelska, då kunderna är internationella

Det är meriterande om du:

Har läst kemometri i din utbildning

Har erfarenhet av en eller flera mjukvaror inom kemometri

Har erfarenhet av avancerade analysinstrument, gärna NIR eller IR baserade

Har erfarenhet av MATLAB och Python

Har arbetslivserfarenhet efter examen, exempelvis från livsmedels-, läkemedelsindustrin eller en teknisk roll med kundkontakt

Erfarenhet av internationella kontakter

Har goda kunskaper i svenska då många dokument är på detta språk och det är även meriterande om du har kunskaper i andra språk

Som person är du självgående i ditt arbete vilket innebär att du kommer med egna förslag på lösningar innan du ber om hjälp. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga då du kommer in i ett välfungerande team samtidigt som du dagligen samverkar med kunder från olika företag och länder. Du är också en problemlösare då en stor del av arbetet innebär att förstå vilket problem kunden har med sina instrument samt hitta lösningar.

Övrig information

Start: Efter årsskiftet

Omfattning: Heltid från ca 7/1-31/8

Placering: Instrumentvägen 31, Hägersten

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Pertens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Perten Instruments är en del av den internationella koncernen PerkinElmer med 13 000 anställda i över 150 länder. Perten Instruments är en global ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. På Perten Instruments huvudkontor i Hägersten arbetar ca 70 medarbetare och där finns förutom applikationsteamet bland annat utvecklingsavdelning, serviceteam, marknad samt försäljning. Många trivs på kontoret då det är en god stämning och ett starkt fokus på kunderna och tekniken.