Analytisk Group Controller till PriceRunner

Analytisk Group Controller till PriceRunner

Vill du ta analysarbetet till nästa nivå och göra skillnad i en spännande, snabbväxande och ambitiös organisation? På Pricerunner är analysen affärskritisk, besluten datadrivna och beslutsvägarna korta.

Information om uppdraget

Som Group Controller på Pricerunner blir du en del av en dynamisk och ambitiös organisation där du med din expertis kommer att bidra till utvecklingen genom att förse organisationen med förstklassigt beslutsunderlag, datadrivna rapporter och analyser. Med järnkoll på både affären och finanserna arbetar du nära verksamheten i en analysintensiv och affärsstödjande roll.

Du erbjuds
 • En central roll i den strategiska och finansiella utvecklingen av bolaget, med grund i din analys
 • Del i en framåtlutad, ambitiös organisation
 • Möjlighet att påverka din roll samt företagets strategier och utveckling med grund i din analys
Arbetsuppgifter

Som Group Controller rapporterar du till Group CFO och samarbetar med ytterligare en controller i gruppen. Teamet består av kollegor inom redovisning samt controlling.
Du kommer bland annat arbeta med:
 • Uppföljning och utveckling av operativa, strategiska och finansiella nyckeltal
 • Finansiell planering och analys (FP&A)
 • Budgetering, prognostisering och resultatuppföljning
 • Stötta verksamheten med ad-hoc analyser, såsom lönsamhetsberäkningar
 • Framtagande av rapporter och beslutsunderlag till företagets ledning och styrelse baserat på både operativa och finansiella data
 • Effektivisering av rapportering och analys genom nyttjandet av smarta verktyg
Vi söker dig som
 • Har en akademisk examen inom relevant område
 • Har arbetat minst tre år med Business Controlling och har förståelse för finansiella och operativa nyckeltal samt hur de samspelar
 • Har erfarenhet av och gillar att arbeta operativt med analys av stora datamängder
 • Har erfarenhet inom e-handel, online annonsering eller liknande verksamhet med stor mängd datatrafik
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du dagligen kommunicerar på båda språken
Det är meriterande om du besitter goda kunskaper i Google Analytics

Som person är du driven och ansvarstagande. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter, genomför ditt arbete strukturerat och med hög kvalitet i samtliga processer. Du är en noggrann och analytisk problemlösare, med förmåga att utvinna värdefulla insikter ur stora datamängder och omvandla dem till handlingsplaner. Med de många olika kontaktytor som rollen möter krävs också en god samarbets- och kommunikationsförmåga för att lyckas.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PriceRunner grundades 1999 och har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Vi är ett team på 129 ambitiösa PriceRunners som arbetar för att utveckla den bästa tjänsten för jämförelseshopping som finns. Med 1,8 miljoner produkter i vår databas hjälper vi dagligen användare att hitta rätt. Kalla det passionerat eller nördigt, men vi kämpar hårt och är himla stolta över tjänsten vi erbjuder.

PriceRunners uppdrag är att hjälpa konsumenter att hitta bättre produkter och bättre erbjudanden på varor. Varje månad hjälper vi hundratusentals konsumenter att dels hitta bättre och billigare produkter och spara pengar genom att jämföra priser på en viss produkt.

Vår vision är att vara någon som konsumenten alltid kan lita på - oberoende och trovärdig - när man jämför varor på nätet. Vi tycker det vi gör är jättespännande - e-handel växer med över 15 % per år och vi vill fortsätta hjälpa shoppare att fatta klokare beslut!

Läs gärna mer på www.pricerunner.se

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.