Aml advisor inom onboarding till danske bank

Aml advisor inom onboarding till danske bank

Vill du vara en del av Danske Banks AML-team som ett viktigt led i bankens arbete för att motverka penningtvätt och terroristfinansiering? Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av arbete inom bank, varifrån du har god kännedom om bankprodukter och erfarenhet av kundkontakter. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Danske Banks räkning en AML Advisor. AML står för Anti Money Laundering och Danske Bank har ett starkt lag av specialister inom AML-området för att säkra att banken hela tiden har nödvändig kännedom om sina kunder. Avdelningen är sedan nyligen uppdelad i ett Onboarding-team, som fokuserar på Onboarding av nya företagskunder, och ett Ongoing Due Diligence (ODD)-team, som jobbar med löpande kundkännedomsgranskning av befintliga kunder. Tillsammans med ett 20-tal medarbetare utgör du en viktig länk i arbetet med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet. Teamen har ansvar för att ta in nya företagskunder. Uppdragets omfattning är inledningsvis 6 månader med god chans till förlängning för rätt person.

Läs gärna mer om hur det är att jobba för Danske Bank här.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Danske Banks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Danske Bank.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i Onboarding-teamet kommer du bearbeta och analysera information från kundens ansökan i enlighet med de kundkännedomskrav som finns. Du kommer ha en löpande kunddialog och en viktig roll i uppbyggnaden av bankens fortsatta AML-arbete, samt bidra till att bygga en välutvecklad AML-kultur inom hela Business Banking.

Du kommer till exempel att:
  • Inhämta, bearbeta och kontrollera information från våra svenska företagskunder i enlighet med de kundkännedomskrav som finns.
  • Återkoppla till kunderna för kompletterande frågor och ytterligare information som behövs för handläggning.
  • Aktivt delta i uppbyggnaden av en väl fungerande arbetsprocess.
  • I samarbete med andra specialister på området svara på frågor från både kunder och interna kollegor rörande kundkännedom och risk scoring.
Vi söker dig som
  • Har ett par års erfarenhet av bankprodukter och kundrelationer inom bank
  • Har en högskoleutbildning inom ekonomi
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
Erfarenhet av AML-arbete och/eller kundrådgivning samt Onboarding av företagskunder är mycket meriterande.

För att både lyckas och trivas i rollen som AML Advisor tror vi att du som person är noggrann, analytisk och lösningsorienterad i ditt arbete. Du gillar att arbeta metodiskt med kunddata och kan se helheten, även vid hög arbetsbelastning. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML-arbetet inom Business Banking. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

START: Omgående, enligt överenskommelse

UPPDRAGETS UPPSKATTADE OMFATTNING: 6 månader, med chans till förlängning

UPPSKATTAD ARBETSTID: 8.30-17.00

PLATS: Gävlegatan, Stockholm

URVAL: Sker löpande

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där! Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Danske Bank är en ledande nordeuropeisk bank med tydliga ambitioner för framtiden: att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern genom att sätta nya standarder inom finansiella tjänster. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 19 000 anställda i 15 länder.