Alfa Laval söker en Automationsingenjör!

Alfa Laval söker en Automationsingenjör!

Alfa Laval en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige söker nu en Automationsingenjör till deras växande automationsteam. Teamet säkerställer att Alfa Lavals avdelningar har de senaste funktionerna inom automation och jobbar därför proaktivt med forskning och utveckling för att ligga i framkant. Vi ger dig chansen att få en fot in på ett av Sveriges största företag.

Information om uppdraget

Alfa Laval är ett av Sveriges större industriföretag och baserar sin kärnverksamhet på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering som alla har stor betydelse inom industrin. Alfa Laval har teknisk expertis och en ledande ställning internationellt tack vare produkterna de utvecklar.

Automationsavdelningen på Alfa Laval har siter på fem platser i världen: Sverige, Holland, Danmark, Italien och Indien. Inom avdelningen jobbar teamet mycket med programmering, produktutveckling och forskning för att se till att Alfa Laval ligger i framkant. På sikt finns det möjlighet att få jobba på de andra siterna runt om i världen.

Teamet består idag av tio personer och söker tillskott för att följa Alfa Lavals utveckling. Fokus ligger på projektbaserad automation där varje projekt brukar sträcka sig över ett år. Inom gruppen finns stor frihet att få lägga upp sitt arbete.

Här kan du läsa mer om Alfa Laval.

Inledningsvis blir du anställd som konsult via Academic Work och kommer att arbeta som Automationsingenjör hos Alfa Laval. Uppdraget är långsiktigt och vår ambition är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos Alfa Laval, förutsatt att alla parter är nöjda.

Arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör kommer du arbeta med automation och nya funktioner till befintliga system. Utöver programmering kommer du också ha en viktig roll i kommunikationen med andra avdelningar. Din roll kommer vara att säkerställa och dokumentera de andra avdelningarnas behov av funktioner vid automatisering,

Arbetet innebär:
 • att tillsammans med interna kunder definiera systemets funktioner, och på ett strukturerat sätt dokumentera detta.
 • PLC-programmering
 • Följa upp resultatet av projekten
Tjänsten passar dig som har ett intresse för industri och programmering samt trivs i ett internationellt företag med stora kontaktytor. Genom kontakten med de olika avdelningarna får du en bra inblick i hur Alfa Laval ser ut som organisation och hur de olika avledningarna arbetar. Rollen passar dig oavsett om du är ny i karriären eller har tidigare erfarenhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har en avslutad eftergymnasial teknisk utbildning, gärna med inriktning automation och/eller styrsystem
 • Har kunskaper inom PLC-programmering
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, tal och skrift då det är en internationell organisation där du har kontakt med utländska siter
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom industri och kunskap inom elkonstruktion.

Som person ser vi att du är lösningsorienterad för att hitta tillvägagångssätt att föra arbetet framåt. Det är viktigt att du är driven och mån om att utveckla arbetsmetoder. Vidare ser vi att du har en god kommunikativ förmåga för att säkerställa att informationen når fram på rätt sätt och att du kan framföra förbättringsförslag på ett konstruktivt vis. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga då gruppen jobbar tillsammans i projekten mot gemensamma mål.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Tumba
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Alfa Lavals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork