Aktieanalytiker till Arctic Fund Management

Aktieanalytiker till Arctic Fund Management

Läkemedels- och biotekniksektorn är en av de mest innovativa och expansiva sektorerna idag. Sektorn bidrar med en mängd nya behandlingar och teknologier som förlänger liv och avsevärt förbättrar livskvalitet, med stora samhällsekonomiska vinster som följd. Vill du vara med i frontlinjen av ny läkemedelsutveckling och utvärdera samt investera i de mest lovande bolagen ur ett globalt perspektiv? Har du en naturvetenskaplig bakgrund och ett starkt intresse för aktier? Då är det här tjänsten för dig! Här ges du en utmanande men mycket god arbetsmiljö där du får vara med och utveckla dina kunskaper inom ovanstående områden.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Arctic Fund Managements räkning en junior aktieanalytiker till det erfarna teamet som förvaltar Arctic Aurora LifeScience (AALS) en global aktiefond med fokus på innovativa bolag inom läkemedel och bioteknik. Rollen kräver inte lång arbetslivserfarenhet men däremot genuin kunskap och stort intresse inom medicin och bakomliggande biologi samt inom ekonomi och finans.

Arctic Fund Management startade 2010 i Oslo och erbjuder ett brett utbud av fonder med både regional och internationell inriktning för institutioner, förmögenhetsförvaltning och privata investerare. Under våren 2016 startade Arctic Fund Managements svenska filial som idag utgörs av förvaltningsteamet bakom specialistfonden AALS med kontor i Stockholm.

Sedan starten har AALS växt betydligt, både genom nya inflöden från investerare och genom en god avkastning i linje med det absoluta toppskiktet av sektorspecifika bioteknik- och läkemedelsfonder i världen. Idag förvaltar teamet ett kapital motsvarande ca. 2,3 miljarder svenska kronor. Fondens innehav består av både tidiga bioteknikbolag med spännande utvecklingsportföljer och av de största läkemedelsbolagen i världen med stora produktutbud och potentiellt storsäljande läkemedel i sen utvecklingsfas.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Arctic Fund Management. Alla samtal och mail kring tjänsten går till
[Academic
Work](mailto: recruitmentstockholmsouth@academicwork.se).

Arbetsuppgifter

Arbetet sker genom att du gör en strukturerad kartläggning av potentiella bolag för AALS att investera i baserat på produkter eller produktkandidaters tekniska egenskaper (såsom molekylära mål, kemiska egenskaper, tillgänglig data och sjukdomars specifika karaktärsdrag). Till detta tillkommer analys av kommersiell potential beträffande bland annat nuvarande och framtida konkurrenssituation, prissättning, patientpopulation och patentskydd med särskilt fokus på timing av utvecklingssteg och värdeskapande nyhetsflöden från bolag och det vetenskapliga samfundet.

Du kommer tillhöra ett tight och sammansvetsat fondförvaltningsteam på idag tre personer där du kommer får stöttning ifrån alla i ditt arbete men främst under coachning av en senior analytiker. Tjänsten erbjuder även dig som nyexaminerad tillgång till ett stort internationellt nätverk inom Life Science. Arctic Fund Management lägger stor vikt vid öppenhet, integritet och personlig utveckling och de erbjuder en utmanade men mycket god arbetsmiljö för att på så vis nå fondens mål om att kunna ge överavkastning i världsklass till deras investerare.

Vi söker dig som
  • Har en relevant naturvetenskaplig utbildning (inom exempelvis medicin, biomedicin, bioteknik eller biologi) samt en ekonominriktad utbildning
  • Har grundläggande kunskap och intresse för finans- och aktiemarknaden
  • Har grundläggande förståelse för läkemedelsutvecklingsprocessen och statistik med tillämpning inom medicin/biologi
  • Har goda kunskaper i Officepaketet, främst inom Microsoft Excel
  • Har flytande kunskaper i engelska
Förutom de specifika bakgrundskraven lägger vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör ha ett starkt engagemang och förmåga att lära. Rollen hos Arctic Fund Management innebär bland annat en unik möjlighet att på nära håll utvärdera och följa spetsen av innovation inom läkemedelsbehandlingar. Det är därför viktigt att du är flexibel och öppen för nya tillvägagångssätt. Du har en tydlig entreprenörsanda och hög arbetsmoral och ser det som lärorikt att få utvecklas tillsammans med Arctic Fund Management.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas.
  • Placering: Stockholm, Biblioteksgatan 8
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Kontaktperson: Rekryteringsadministratör Malin Andersson, 08 562 467 06
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Arctic Fund Management på deras hemsida.