Agila teamledare till KTH

Agila teamledare till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi arbetar med utveckling av våra arbetsformer för ett gemensamt och samordnat verksamhetsstöd inom hela organisationen. Som medarbetare inom verksamhetsstödet får du möjlighet till egen professionell utveckling samtidigt som du bidrar till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta.

KTH söker nu två initiativtagande och erfarna agila teamledare till två av deras team inom IT-verksamheten. Som agil teamledare kommer du ha en central roll i att driva KTHs digitaliseringsresa och har i din roll stor möjlighet att bidra till KTH:s fortsatta utveckling. Du kommer arbeta med och ansvara över kunskapsrika och sammansvetsade utvecklingsteam och stötta ditt team till uppsatta kort- och långsiktiga mål.

I rekryteringsprocessen kommer din erfarenhet och tidigare kompetens matchas med teamens behov och vid en eventuell anställning placeras du där du matchar bäst. Ett av teamen arbetar med förvaltning och utveckling av KTHs interna och externa kommunikationssystem, medan det andra teamet utvecklar och förvaltar KTHs digitala stöd för undervisning och examination.

Du har stort inflytande i din roll och stora möjligheter att påverka din egen roll, vilket i sin tur påverkar hela utvecklingsenheten. Du planerar, följer upp och stöttar ditt team i era pågående uppdrag.

Hos KTH får du möjligheten till en trygg anställning med goda personalförmåner och en arbetsplats där det är tydligt vad som förväntas av dig. Vi tillämpar flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån.

Här kan du läsa mer om KTH:s spännande verksamhet

Arbetsuppgifter

Som agil teamledare på IT-avdelningen har du en övergripande och koordinerade roll. Du kommer att leda egna agila utvecklingsteam och leverantörer mot uppdragens mål. Tjänsten innebär ett ansvar för planläggning och leverans av digitaliserings-, förvaltnings- och utvecklingsuppdrag. Om du jobbar eller har jobbat med systemutveckling som projektledare, förvaltningsledare, scrum master eller liknande är chansen stor att du har rätt förutsättningar för tjänsten.

En annan viktig del av tjänsten är att samverka med målverksamheter, beställare, produktägare och intressenter för att säkerställa att uppdragens leveranser håller hög kvalitet, är ändamålsenliga och uppfyller krav, lagar och regler.

Vi erbjuder
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Vi söker dig som

Krav
 • Eftergymnasial utbildning på minst tre år
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av att leda agila team i utvecklingsuppdrag eller förvaltningsuppdrag inom IT
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av leverantörsstyrning
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, då det krävs i det dagliga arbetet
Meriterande
 • Högskoleutbildning eller motsvarande på minst tre år
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av utvecklingsuppdrag på högskola eller universitet
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av utveckling av molntjänster i Microsoft Azure
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av användning och utveckling av arbetssätt kring digitala stöd för mjukvaruutveckling som Jira, Microsoft DevOps-verktyg eller liknande
 • Erfarenhet av att vara ledande inom införandet av agila utvecklingsmetoder som Scrum, SAFe eller liknande
 • Erfarenhet av att delta vid upphandlingar inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av utveckling inom CMS
För att trivas i tjänsten som agil teamledare på KTH krävs att du som person är flexibel och relationsskapande med egenskaper där du kan anpassa dig efter ditt team och deras behov. Du är även uthållig och initiativtagande med förmåga att hålla dig strukturerad med ett starkt driv i ditt arbete.

I denna rekryteringsprocess kommer det läggas stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse, 6 månaders provanställning tillämpas

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2022-0421

Kontakt: rekryteringskonsult Elin Sjösten, elin.sjosten@academicwork.se

Publicerat: 2022-09-20

Sista ansökningsdag: 2022-10-18
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se