Affärsdriven projektassistent inom Life Science till KI Innovations AB

Affärsdriven projektassistent inom Life Science till KI Innovations AB

Tänk om alla smarta uppfinningar och forskningsresultat förvaltades, finansierades och kommersialiserades? KI Innovations finns till för att hjälpa forskningsresultaten som bedrivs på KI att få en skjuts ut på marknaden. De finns till för att bolag som befinner sig i startfas ska få rätt stöd och möjlighet till samverkan för att bedriva sin verksamhet framgångsrikt. Vill du arbeta med att kartlägga och bidra till samordningen i rollen som projektstöd, där du arbetar i gränslandet mellan Life Science- och entreprenörsvärlden, så läs vidare och sök tjänsten hos KI Innovations idag. Vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

KI Innovations är ett innovationskontor, en inkubator och ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutets holdingbolag med uppdraget att bistå forskare och studenter med innovationsstöd. De är en del av Karolinska Institutets innovationssystem och erbjuder utbildning, professionella nätverk, finansiering och expertkompetens inom entreprenörskap, nyttiggörande och affärsutveckling samt inkubationsmöjligheter för projekt och företag inom hälsa, vård och life science. KI Innovations har sedan starten 1996 utvärderat över 1 500 forskningsbaserade idéer.

Klicka på Play nedan för att höra blanda andra Lilian, VD på KI Innovations, berätta mer om deras arbete.

Arbetsuppgifter

Just nu pågår tillsammans med KI Science Park och Region Stockholm ett utvecklingsprojekt, finansierat av EU via Tillväxtverket, med syftet att kartlägga utvecklingsbehov hos Life Science-entreprenörer och startups i regionen, samt att utveckla en modell för hur små- och medelstora Life Science-företag mer effektivt kan dra nytta av den forsknings- och innovationsinfrastruktur som finns.

Projektassistenten ska bistå projektledarna och kommer att få en god insikt i utmaningar och möjligheter hos Life Science företag i Stockholmsregionen och stora möjligheter att knyta kontakter med personer verksamma i ekosystemet för Life Science. I din roll kommer du bland annat att:
 • Intervjua representanter hos bolagen om deras nuvarande behov av tjänster från forsknings- och innovationsinfrastrukturer samt agera stöd och hjälpa dem att tänka rätt och investera i rätt insatser
 • Bistå projektledningen att utveckla och förfina samt dokumentera modeller för samverkan
 • Förbereda, genomföra och utvärdera webbinarium med bolagen
 • Identifiera förändringsåtgärder i projektet samt sätta upp mallar
 • Rapportera till myndigheter såsom Tillväxtverket
 • Ingå i veckovisa uppsamlingsmöten för projektet
Vi söker dig som befinner dig i ett tidigt stadie av ditt arbetsliv och vill få in en fot i den entreprenöriella Life Science-världen. Med din utbildning i bagaget hänger du med i lingot men förstår samtidigt och kan sätta dig in i de organisatoriska behoven hos start- och scaleups. Du drivs av att vara med från början, och fascineras av de oändliga möjligheterna som finns för bolag i denna sfär.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom Life Science, gärna med entreprenöriell inriktning
 • Minst ett års erfarenhet av projektarbete som ledare eller deltagare
 • Mycket god språklig förmåga i svenska och engelska, verbalt och skriftligt
 • God vana av hantering av MS Office i PC/MAC miljö
 • Vana av att bedöma och sammanställa data från flera olika källor
Det är meriterande om:
 • Du har erfarenhet av startupmiljöer
 • Du har labberfarenhet genom studier eller tidigare arbetsliv
För att lyckas och trivas i rollen ser vi gärna att du som person är relationsskapande, initiativtagande och gillar att bygga strukturer där du ser att de behövs och kan göra nytta.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt
 • Omfattning: Projektanställning på heltid fram till april 2023
 • Placering: Solna
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och KI Innovations önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KI Innovations är ett innovationskontor och en inkubator och ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutets holdingbolag med uppdraget att bistå forskare och studenter med innovationsstöd.

KI Innovations är en del av Karolinska Institutets innovationssystem och vi erbjuder utbildning, professionella nätverk, finansiering och expertkompetens inom entreprenörskap, nyttiggörande och affärsutveckling samt inkubationsmöjligheter för projekt och företag inom hälsa, vård och life science.
KI Innovations har sedan starten 1996 utvärderat över 1 500 forskningsbaserade idéer.

Årligen stöttar vi över 20 bolag genom vår inkubator-verksamhet DRIVE, och över 50 forskningsbaserade idéer kommer in till vårt START program . Vi erbjuder även inspiration och information i form av seminarier och kurser till studenter och forskare på Karolinska Institutet. Stödet är helt kostnadsfritt och all information hanteras konfidentiellt.