Administrativ samordnare till privat forskningsstiftelse

Administrativ samordnare till privat forskningsstiftelse

Har du erfarenhet av att arbeta administrativt samt har ett stort intresse för forskning? Letar du efter en långsiktig roll på en stimulerande arbetsplats? I vår kunds räkning letar vi nu efter dig som vill arbeta som administrativ samordnare och kanske är det just dig vi söker! Behovet är omgående så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Vår kund är en av Sveriges större privata stiftelser som främjar vetenskaplig forskning. Stiftelsen möjliggör forskningssatsningar och enskilda projekt inom medicin, ekonomi, rättsvetenskap och andra områden. Inte sällan är satsningarna tvärvetenskapliga.
Stiftelsen söker nu en administrativ samordnare till sitt kansli. På plats finns två personer, chef och administrativ samordnare. Det är en spännande och dynamisk arbetsplats där arbetsuppgifterna skiftar över tid och präglas av ett nära samarbete mellan chef och samordnare.

För denna roll kommer vi gå mycket på personliga kompetenser och egenskaper samt motivation och det är därför viktigt att du skickar med en kort motivering där du berättar varför just du hade passat bra i rollen.

Arbetsuppgifter

Som administrativ samordnare vid stiftelsens kansli bidrar du till att möjliggöra spännande, angelägen forskning i Sverige.
Arbetsuppgifterna ger en inblick i forskningsutvecklingen och omfattar administrativa uppgifter både av förvaltande och utvecklingskaraktär.

Du kommer till exempel att:
 • Ta emot och följa upp forskningsansökningar och anslag
 • Arbeta med omvärldsbevakning - stiftelsefrågor, stiftelsens forskare, universitetsvärlden, akademierna, forskningspolitiska frågor
 • Ha kontakt med sökande, anslagsmottagare, universitet och högskolor, museer, akademier
 • Arbeta med extern kommunikation, bland annat genom stiftelsens webbplats och tryckt material
 • Arbeta med allmänna kontorsgöromål
Vi söker dig som
 • Har en akademisk slutförd utbildning
 • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då arbetet utförs på detta språk
 • Kan uttrycka dig mycket väl i skrift
 • Har erfarenhet av att arbeta i olika IT system
 • Har mycket goda kunskaper i office-paketet
Som person är du
 • Strukturerad
 • Problemlösande
 • Ansvarstagande
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid (80-100%) kontorstider
 • Placering: Stockholm, Östermalm
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mailto:sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss
Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se