Administrativ projektledare till Östermalms Stadsdelsförvaltning

Administrativ projektledare till Östermalms Stadsdelsförvaltning

På Karlavägen har Östermalms stadsdelsförvaltning ett flertal lokaler, vilka nu under 2019 ska flyttas samman. Flytten har förarbetats under en längre tid, men nu söker vi en projektledare vars uppdrag blir att operativt och koordinerande, lik spindeln i nätet, leda projekt och inblandade chefer samt deras personal i detta. Vi söker nu dig som är på jakt efter ett meriterande uppdrag där du får vara med på en spännande resa med stora utvecklingsmål. Start är i slutet av januari men vi behandlar ansökningar löpande, så sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Östermalms Stadsdelsförvaltning räkning en administrativ projektledare till deras omfattande flytt som sker under 2019. I rollen arbetar du tillsammans med staben och rapporterar direkt till Stadsdelsdirektören, samtidigt som du har löpande kontakt med referensgrupperna. Vår kontaktperson, Stadsdelsdirektören, berättar att de arbetar mycket med intern kommunikation och att de värderar ärlighet och öppenhet. Hon lyfter även hur viktigt detta arbete är för verksamhetens utveckling; Vi har påbörjat en rejäl utvecklingsresa och lokalernas utformning kommer fungera som en hävstång mot våra mål. Det är många tunga och viktiga funktioner inom förvaltningarna som ska samverka och lokalernas utformning är ett otroligt viktigt verktyg under denna resan.

Det här är ett konsultuppdrag och du kommer att vara anställd via Academic Work och arbeta som konsult ute hos vår kund. Uppdraget är på heltid och sträcka under sex månader. Förutsatt att båda parter känner sig nöjda med samarbetet, samt eventuella förändringar i projektet, kan uppdraget förlängas.

Arbetsuppgifter

Som administrativ projektledare kommer du att arbeta i en bred och koordinerande roll. Tjänsten innefattar breda kontaktytor där du leder, samordnar och följer upp arbetet löpande för bästa möjliga resultat, samtidigt som du har kontinuerlig dialog med Stadsdelsdirektören, Styrgruppen och Förvaltningsgruppen. I rollen är du även en stödfunktion vid implementeringen och utvärdering av de nya förhållnings- och arbetssätten.

I rollen kommer du till exempel att:
 • Fungera som processtöd i utformningen av de arbets- och förhållningssätt kopplat till de nya lokalerna.
 • Leda och koordinera funktioner, projektgruppen och de ingående delarna av arbetet, samt de frågor som är relaterade till projektet
 • Vara ett administrativt stöd till Stadsdelsdirektören, samt diverse projektadministration kopplat till bl.a. dokumenthantering, mötesbokningar, lokalbokning.
Tjänsten passar dig som är i början av karriären men har viss erfarenhet av liknande arbete dig som nu vill vässa ditt CV med ett viktigt och ansvarsfyllt uppdrag inom den offentliga sektorn.

Vi söker dig som

Vi söker dig som tidigare arbetat självgående med projektledning och dokumentation av projekt. Vi ser gärna att du även tidigare arbetat inom någon form av stödfunktion och är van vid involvering av chef och medarbetare. Du är innovativ, lyhörd och ödmjuk kring hur förändringar, arbetsmiljö och lokaler påverkar de anställda och arbetet. I ditt arbetssätt är du ansvarfull och strukturerad och har ett öga för detaljer samtidigt som du har förmåga att skapa en övergripande genomförbar plan.

Det är ett krav att du
 • Har ca 1-2 års erfarenhet av projektledning och dokumentation- gärna inom verksamhet- och organisationsutveckling
 • Tidigare erfarenhet av projektadministration
 • Tidigare arbetat med design och genomförande av processer
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Goda erfarenheter av Officepaketet
Det är meriterande om du..
 • Har utbildning inom projektledning
 • Tidigare arbetat inom offentlig verksamhet
I den här rekryteringsprocessen kommer vi lägga stor vikt på din personliga lämplighet och din motivation för rollen. För att trivas i den här rollen tror vi att du har både en stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du trivs i en prestigelös och social roll med breda kontaktytor, och du är inte rädd för att ta kontakt med personer på eller utanför organisationen.

Motivera väl i din ansökan varför just du passar för rollen både erfarenhets- och personlighetsmässigt.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Östermalm
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Östermalms Stadsdelsförvaltnings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden.

Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork