Acoustic Consulting and Design söker akustikkonsulter

Acoustic Consulting and Design söker akustikkonsulter

ACAD (Acoustic Consulting and Design) söker nu tillskott till deras team av akustikkonsulter. Du erbjuds en gedigen och grundlig upplärningsperiod, och därefter är det endast du som sätter gränserna för din egen utveckling. ACADs tjänster har en hög efterfrågan, vilket gör att de söker fler ambitiösa och engagerade konsulter. I lokalerna i Vasastan sitter ett sammansvetsat och familjärt team.

Information om uppdraget

Academic Work söker akustikkonsulter till ACAD. ACAD har sedan 2002 konsulterat i ljud- och vibrationsfrågor mot både offentlig och privat verksamhet. Under sina verksamma år har de blivit en framstående aktör inom samhälls- byggnads- och industriakustik, och erbjuder nu kompetens i alla frågor som gäller ljud och vibrationer. De arbetar utöver det med produktframtagning- och design inom akustikområdet. Verksamhetens vilja är att erbjuda marknadens mest kompetenta akustikkonsulter. Arbetet mot detta mål sker både i kvalitativa rekryteringar och ett säkerställande av att nya kollegor får så bra förutsättningar som möjligt. Teamet har en mångfald vad gäller erfarenhet, och du kommer som ny på kontoret arbeta med en senior handledare under upplärningsperioden.

På kontoret i Stockholm sitter i dagsläget cirka 20 personer, vilka arbetar i team på 2-4 personer i projektform. Projekten bedrivs mot nya och befintliga kunder och ACADs involvering är ofta så långt gående som flera år. I och med ACADs uppdragsvariation kommer du arbeta mycket brett med akustiska frågor och ha ansvar för både projekt och resultat.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work, men du kommer anställas direkt hos ACAD. I linje med detta är ACADs önskemål att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work, stw03@academicwork.se. I och med att ACAD ser dessa tillskott till verksamheten som långsiktiga kommer stor vikt läggas vid kandidaters kompabilitet i teamet.

Arbetsuppgifter

Som akustikkonsult kommer du att arbeta både i större och mindre projekt. Du kommer att bidra med din expertis gentemot kunder inom exempelvis samhällsbyggnad och fastighetsutveckling. I ditt arbete ingår medverkan i alla delar av projekten från initiala teoretiska beräkningar till uppföljande praktiska inmätningar, vilket gör att du i din roll kommer att röra dig mellan fält och kontor. I och med din frihet över ditt eget arbete samt de varierande dagliga uppgifterna har du möjlighet till full flex.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra ljudmätningar ute hos kund
 • Förebygga och utreda akustikproblem hos kunder
 • Skriva uppföljningsrapporter
Du kommer tillsammans med övriga i projektgruppen ha ett helhetsansvar för processerna och resultatet av dessa. Tjänsten ställer krav på din förmåga att framföra information till personer med varierande teknisk bakgrund, och du är under relationen med dina kundkontakter ansvarig för att representera ACADs kompetens och bemötande. ACAD söker i denna process i första hand applicerbar akustisk förkunskap, och i och med verksamhetens bredd kommer du kunna driva din kompetensutveckling på helt egen hand dit du vill.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsexamen i grunden där du utvecklat ett stort intresse för akustik
 • Har B-körkort. Detta är en nödvändighet då du måste vara geografiskt rörlig mellan fält och kontor.
 • Behärskar svenska i skrift
Det är meriterande om du:
 • Har förkunskaper i systemen MatLab, CADAA, Odeon och Ansys
 • Sedan tidigare arbetat praktiskt med akustik, exempelvis som konsult eller i annan relevant verksamhet
Som person är du initiativtagande och problemlösande. Du växer med ansvar och motiveras av att driva processer mot mål. I och med att ditt arbete kommer genomsyras av både interna och externa samarbeten uppskattar du även att utveckla och vårda relationer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 8-17 med möjlighet till flextider
 • Lön: Efter överenskommelse
 • Placering: Sveavägen 151, Roslagstull
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Kontaktperson: Rekryteringsteamet på mail
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mail under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the Young Professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ACAD (Acoustic Consulting and Design)s verksamhet är i dagsläget centrerad på Stockholmskontoret, och under hösten 2018 kommer ett Göteborgskontor öppnas. ACAD är sedan 2002 verksamt som akustikkonsulter, med en lång erfarenhet av ljud och vibrationsfrågor i byggnader och industrier för samhällsbyggnad. ACADs värdegrund är byggd på nyckelorden samhörighet, dynamiska, analyserande och lyhörda. Dessa kärnvärderingar genomsyrar både interna och externa relationer. Organisationens storlek och platta uppbyggnad öppnar naturligt för ett respektfullt idéutbyte och en miljö där det är lätt att trivas.
ACAD har trots verksamhetsexpansion behållit andan av en familjär organisation som värderar både prestation och välmående. Ett internt initiativ för både hälsa och sammanhållning är ACAD IK, en kontorsspecifik idrottsklubb där kollegorna tränar exempelvis löpning, squash och innebandy.