Accountant till flygavdelningen på HDI Global Specialty

Accountant till flygavdelningen på HDI Global Specialty

Har du ett siffersinne som få och trivs med att arbeta i team? Vill du fortsätta att utvecklas i en administrativ roll i en internationell miljö? Är svaret ja? Läs vidare.

Information om uppdraget

Academic Work söker för HDI Global Specialtys räkning en Accountant.

HDI Global Specialty är världsledande inom försäkringsbranschen och på kontoret i Stockholm arbetar de med såväl nationella som internationella försäkringar inom bland annat flyg. Flygavdelningen har en ledande ställning och tecknar försäkringar över hela världen för flygbolag, flygplan- och flygmotortillverkare, flygplatser och andra aktörer inom flygbranschen. De är i dagsläget 12 personer i teamet, varav tre av dessa arbetar i rollen som Accountant. De utökar nu teamet och söker en Accountant som kommer att arbeta med internationella försäkringar.

Denna tjänst är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt av HDI Global Specialty.

Arbetsuppgifter

Som Accountant på flygavdelningen kommer du att samarbeta med övriga Accountants, assistenter och Underwriters inom det internationella teamet. Din roll innebär bokning av försäkringspremier och skador efter avstämning av kontraktsvillkor i affärssystemet eNora. Du ansvarar även för in och utbetalningar, sköter kravhantering och hanterar löpande kontakter med internationella affärspartners, såsom försäkringsmäklare i London. Kommunikationen sker till största del på engelska via mail.

Åse beskriver flygavdelningen på följande sätt: Här arbetar kompetenta människor som trivs väldigt bra tillsammans. Vi delar kunskap, hjälper varandra och har väldigt roligt tillsammans"

Tjänsten inleds med en gedigen introduktion, då du lär känna bolaget och lärs upp av en kollega, för att på sikt arbeta självständigt i rollen.

Vi söker dig som
 • Har en gymnasieexamen inom naturvetenskap eller ekonomi
 • Talar och skriver obehindrat på såväl engelska som svenska, då du har daglig kommunikation på båda språken
 • Har erfarenhet av en administrativ roll sedan tidigare
 • Har ett intresse av siffror
 • God datavana, främst av Word och Excel
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av en ekonomirelaterad roll sedan tidigare

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga och anstränger dig för att skapa goda samarbeten såväl internt som externt. Vidare är du strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du följer upp ditt arbete och är mån om att leverera med kvalité. Vidare är du ansvarstagande, ser till att arbetet drivs i rätt riktning och levereras i tid. Slutligen är du initiativtagande och kommer med förslag på förbättringar i arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Kungsholmen
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.Flygare@academicwork.se
 • Academic Work och HDI Global Specialtys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på över 1 miljard Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med drygt 33 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. flyg, marin, politiska risker, egendom, motor och ansvar.