Account Manager till WheelQ!

Account Manager till WheelQ!

Låt oss börja med det uppenbara, det här är ingen vanlig jobbannons och detta är inte heller vilket jobb som helst. Vi söker definitivt inte Dig som är ordinär. Vi söker Dig som är bättre på allt Du tar Dig an!

Information om uppdraget

I höstas etablerade sig det finska bolaget WheelQ på den svenska marknaden. Under hösten har en Customer Success Manager och två Account Manager rekryterats till Stockholmskontoret.

Så här beskriver en utav WheelQs Account Manager tjänsten:

Det häftiga med att börja på WheelQ är att man får vara med och bygga upp ett befintligt bolag från början, fast i ett nytt land. Introduktionen i Helsingfors är en bra grund att stå på för att förstå WheelQs affärsidé men även att få träffa mina nya kollegor. Min närmsta chef Tommi är en lyhörd och coachande chef. Han lyssnar mycket på vad jag har att säga, men är samtidigt stöttande i beslutsprocesserna gentemot kund. Företagskulturen präglas av en positiv anda med en härlig gemenskap. Alla säljare jag har träffat hos WheelQ är väldigt duktiga på att bygga långsiktiga relationer vilket jag trivs väldigt bra med i min roll".

WheelQ arbetar med att identifiera motiven bakom kundens köpbeslut. De ser att kunders motivation och beslut drivs av emotioner och för att förstå dessa krävs förståelse för människor. Genom att kombinera denna förståelse med teknik har WheelQ skapat en lösning som hjälper företag att få bättre inblick i hur kundupplevelsen påverkar köpbeteendet och hur små förändringar kan bidra till en ökad försäljning. Detta gör företag till en bättre plats för både anställda och kunder. År 2017 var WheelQ ett av de snabbast växande SaaS-företagen i Finland och expanderar nu även till nya marknader, inklusive Sverige, där de ska etablera ett säljteam under 2018. Kunder till WheelQ består främst av stora företag, bland dessa är Neste, Caverion, Viasat och Verisure.

Höga krav? Absolut! Men så är också belöningen desto högre. Förutom att du kommer ha alla förutsättningar till en riktigt bra lön, generös provisionsmodell helt utan tak så kommer du att få möjligheten till att utvecklas till att bli den bästa säljaren du kan bli. Du får en väl genomarbetad introduktionsplan av din blivande chef som är CEO. Inledningsvis kommer du att resa till Helsingfors i en vecka för att genomgå en säljutbildning och sätta dig in i företaget.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos WheelQ. Alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Arbetsuppgifter

Vad får jag arbeta med? Som Account Manager kommer du spela en nyckelroll i WheelQ´s fortsatta tillväxt på den svenska marknaden. Du kommer att ansvara för hela säljprocessen, från att boka dina egna möten hos nya och befintliga kunder, till att förhandla och skriva avtal.

Du kommer till exempel att:
 • Prospektera och kontakta kunder per telefon och mail
 • Besöka kunder ute på plats för att presentera WheelQs tjänster
 • Arbeta nära Customer Success Manager för att integrera de lösningar som erbjuds kunden i deras affärsprocesser
 • Skicka offerter och följa upp förfrågningar
Tjänsten passar dig som vill jobba med flera olika industrier och som vill arbeta med en unik lösning på marknaden. Vidare passar tjänsten dig som drivs utav att arbeta med att bygga långsiktiga kundrelationer. För rätt person finns utvecklingsmöjligheten att på sikt gå mot en roll som Country Manager.

Vi söker dig som
 • Flytande i svenska och engelska, både tal och skrift, med hänsyn till de interna och externa kontakterna du kommer att ha i rollen
 • Eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi/försäljning eller annat relevant område
 • Har arbetat med service/försäljning i minst 3 år (gärna inom IT/teknik)
Det är ett stort plus om du:
 • Innehar B-körkort
 • Erfarenhet inom SaaS
 • Har haft en liknande roll
Som person är du resultatinriktad, affärsmässig, problemlösande och hungrig på framgång. Du är en skicklig förhandlare, ihärdig och räds inte att ta kontakt med potentiella kunder och bygga långsiktiga kundrelationer. Vidare har du vana att arbeta mot uppsatta mål och brinner för en kundvårdande och relationsskapande roll.

Övrig information
 • Start: Våren 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast lön + individuell provision
 • Placering: Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi ser gärna att din ansökan är på engelska.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WheelQs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Nina Ha, Rekryteringskoordinator.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WheelQ är ett mjukvaruföretag som erbjuder en molnbaserad lösning till företag för att de ska kunna analysera och påverka kunders köpbeslut. WheelQ levererar analyserade data som hjälper företag att ta de strategiska åtgärderna som har mest på effekt på nuvarande och potentiella kunders köpbeslut. För detta använder de sig av statistiska metoder, maskininlärning och neutrala nätverk.