Academic Work söker en Bid Manager, med sinne för analys, detaljer och affärer!

Academic Work söker en Bid Manager, med sinne för analys, detaljer och affärer!

Triggas du av tanken att bidra till att Academic Work fortsatt vinner lönsamma ramavtal och därmed bidra till vår fortsatta tillväxt? Har du förmågan att paketera anbudsarbete genom att projektleda, involvera rätt personer och säkerställa kvalitet? På Academic Work utmanas du ständigt i din roll och gläds åt varandras framgångar. Låter det lockande? Då är du den vi söker!

Information om uppdraget

"Som en del av Contract-avdelningen på Academic Work får vi möjlighet att arbeta nära alla våra kollegor i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Vi är ständigt i fokus eftersom vi alltid spelar en central roll i de stora affärerna med de mest intressanta kundföretagen. Det roligaste med rollen som Bid Manager är att inget projekt är det andra likt och man måste hela tiden utmana sig själv och sina kollegor för att se till att vårt anbud är det absolut vassaste. Vad som motiverar mig i mitt jobb är det otroliga driv och den energi som finns bland alla medarbetare på Academic Work. Jag slutar aldrig förvånas av vad vi kan åstadkomma tillsammans och hur kul vi har på vägen."

Så här beskriver vår Bid Manager Elias rollen. Då vår andra Bid Manager går vidare i karriären söker vi därför efter en ny kollega till Elias!

I rollen som Bid Manager på Academic Work kommer du att arbeta med att vinna nya avtal till Academic Work. I denna specialistfunktion arbetar du operativt, proaktivt och utvecklande av företagets anbud och anbudsprocesser. För att möjliggöra vår expansion och nya affärsmöjligheter behöver vi dig för att förstärka vårt anbudsarbete. Du kommer självständigt att projektleda anbudsarbeten som svar på upphandlingar från såväl privata som offentliga kunder.

Som Bid Manager rapporterar du till Head of Contract Management och ingår i ett team som är direkt underställt vår svenska företagsledning. Du arbetar i projektform med upphandlingar inom de flesta branscher inom både privat och offentlig sektor. Du ansvarar för att bilda en projektgrupp för respektive upphandling med organisationens mest lämpliga medarbetare för att säkerställa kvalitet i alla led. I det innebär till exempel att skapa och förhandla lösningar med centrala inköpsfunktioner hos befintliga och potentiella kunder.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll.

Arbetsuppgifter
 • Projektleda och aktivt arbeta med anbudsläggning
 • Utveckla vår anbudsprocess
 • Förse organisationen med uppdaterade stöddokument kopplade till vår anbudsprocess
 • Stötta och utbilda medarbetare i hur man bemöter anbudsförfrågningar från kund, vilket till exempel kan innebära att utbilda våra Account Managers i storkundsarbete, anbudsläggning och upphandling.
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot ekonomi, alternativt annan relevant utbildning.
 • Har 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet av avtalshantering, storkundsarbete och upphandling/anbudsanläggning i någon form.
 • Har lätt för att uttrycka dig i skrift, i både svenska och engelska. Tonen och språket anpassar du såklart efter målgruppen
 • Har erfarenhet av förhandling mot externa parter.
 • Är van att arbeta i Office-paketet med huvudfokus på Excel och omfattande lönsamhetskalkyler.
 • Kunskap om offentlig upphandling är starkt meriterande men är inte ett krav för rollen.
Vidare så ser vi gärna att du har körkort men det är inte ett måste.

För att lyckas i rollen som Bid Manager är det viktigt att du har ett stort intresse för affären, gillar att lösa problem och har förmågan att vara noggrann då rollen kräver ett gott ordningssinne. Vi ser även att du är en strateg, där du kan se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut. Då rollen innefattar mycket kontakt med både kunder och medarbetare ser vi att du har en god samarbetsförmåga med fokus på att leverera kvalitet och service i dina samarbeten, såväl internt som externt.

För att kunna skapa förtroende hos våra kunder ser vi att du har pondus, att du är trygg i dig själv, kan stå upp för din åsikt och våga utmana för att se möjligheter utifrån förutsättningarna. Hos oss är tempot ofta högt så vi söker dig som trivs i, och kan utvecklas, i en sådan miljö. Vi ser att du har hittat balans mellan noggrannhet och effektivitet, att du kan göra rätt prioriteringar. Vidare så har du en god strukturell förmåga som gör att du kan driva ditt eget arbete framåt med hög kvalitet.

Framför allt är det viktigt att du har en stark vilja att utvecklas och ha roligt tillsammans med oss!

Välkommen till oss! We reward Ambition!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Norrtull
 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson, Talent Acquisition Manager Staff
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se