AML Analytiker till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring!

AML Analytiker till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring!

Academic Work söker för kunds räkning en AML Analyst i arbetet mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering. Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet inom AML eller KYC och vill fortsätta din karriär inom banksektorn samt motiveras av att arbeta i en roll där ditt arbete värderas högt. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds Sveriges räkning en AML Analyst som kommer att ha en betydande roll i arbetet att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Du kommer vara placerad på kontoret i Centrala Stockholm och rapportera direkt till Head of Department KYC. KYC-avdelningen ingår i Risk and Quality organisationen Nord Europe, en förstalinje-enhet inom området Non-Financial Risk som spänner över Financial Crime, Operational Risk och Cyber and Information Security.

I rollen som AML Analytiker kommer du arbeta i en grupp om 20 personer som idag säkerställer kvalitet i hela värdekedjan avseende AML och CFT. Avdelningen har nära samarbete med kundansvarsorganisationen i banken samt de olika riskfunktionerna och affärsområdena de utför uppdrag åt. Förutom verksamheten på den svenska marknaden samarbetar, och ansvarar även kontoret i Stockholm för verksamheten inom de övriga filialerna tillhörande Nordeuropa - Danmark, Finland samt Tyskland.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som AML Analytiker innefattar det löpande arbetet kontroller mot sanktionslistor samt utredning av transaktioner där förhöjd risk för penningtvätt/terroristfinansiering kan anses föreligga. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i rollen kommer vara att:
 • Säkerställa och kontrollera ägarstrukturer på bankens kunder samt identifiera eventuella verkliga huvudägare (beneficial owners).
 • Sätta dig in i olika former av dokumentation avseende hur en kund är registrerad och vad det är för typ av legal enhet även på andra språk än svenska och engelska, detta då deras kunder kan komma ifrån andra länder än Sverige.
 • Göra riskvärderingar av nya och befintliga kunder, identifiera högrisk indikatorer och utvärdera dem i förhållande till kunder, utvärdering av adverse media samt rapportera misstänkt penningtvätt internt.
 • Stödja verksamheten i att identifiera penningtvätts- och terrorismfinansieringsrisker samt att vid behov upprätta interna processer, rutiner och policys vilka fastställs för att säkerställa regelefterlevnad inom området.
Tjänsten passar dig som sätter stort värde på-, samt har en förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet i en omväxlande och stundtals krävande miljö.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har en universitet- eller högskoleexamen med inriktning ekonomi eller juridik
 • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av AML/KYC inom bank och finans på företagssidan och känner dig bekväm med att hantera och analysera komplexa ärenden av internationell karaktär
 • Har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Word och Excel
 • Är flytande i det svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift
Det är meriterande om du:
* Har god systemvana

Som person har du god analytisk förmåga, är självständig och har lätt för att samarbeta. Du uppskattar arbete av utredande karaktär och har ett stort tålamod i de uppgifter du tar dig an. Du har god förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet och trivs i en miljö som är stundtals krävande och omväxlande. Vidare är du ödmjuk och ser trots din erfarenhet inom området positivt på möjligheten att samarbeta med dina kollegor och genom diskussioner utveckla och bidra till bankens arbete mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering.

Övrig information
 • Start: mars/april
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • I denna process önskar vi en tydlig beskrivning av din erfarenhet i ett personligt brev som bifogas i ansökan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det här företaget är Norges största bank och har samtidigt bred internationell närvaro. Inom sektorerna energi, shipping och fiske har koncernen en globalt ledande kompetens. Koncernen är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring.