Är ledningssamordning ditt stora intresse? Helm söker dig som vill utvecklas i rollen som...

Är ledningssamordning ditt stora intresse? Helm söker dig som vill utvecklas i rollen som...

Vill du vara med och skapa stadsdelar som Norra Djurgårdsstaden och Hagastaden? Vill du dessutom utveckla dina befintliga kunskaper inom projektering och bli specialist på ledningssamordning? Då är detta en roll för dig! Helm Connect har tagit sig an nya spännande projekt och söker dig som är nyfiken, kommunikativ och gillar att lösa problem genom samarbete. Introduktion, arbetsuppgifter och ansvar kommer att anpassas efter din bakgrund. Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Helm Connects räkning en person med erfarenhet av att projektera ledningar inom exempelvis VA, fjärrvärme eller el och som vill utvecklas vidare i rollen som ledningssamordnare. Du kommer tillhöra ett engagerat team om åtta kollegor med olika bakgrunder och erfarenheter, men som alla är experter på ledningssamordning. Rollen passar dig som är ansvarstagande och trivs i en relationsskapande och samordnande roll. Du välkomnas till Helms ljusa och öppna lokaler vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Helm Connect.

Arbetsuppgifter

Som ledningssamordnare kommer du samordna projekteringen av ledningar för stadsutvecklingsområden i Stockholm. Du kommer att arbeta med spännande projekt i varierad storlek som exempelvis Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden och Väsjön.

Din roll och introduktion kommer att anpassas efter din erfarenhetsnivå. Kommer du in med något års erfarenhet av projektering och ledningssamordning kommer du inledningsvis spendera en del tid tillsammans med kollegorna på kontoret där du gradvis lär dig de olika arbetsmomenten. Har du däremot några års erfarenhet av ledningssamordning kommer du kunna ta större ansvar och snart driva egna projekt. Din chef är mån om att du ska få bra möjligheter att sätta dig in i verksamheten och ser gärna att du med tiden får ta större ansvar i projekten. Alla som jobbar på Helm Connect är specialister inom ledningssamordning och du kommer därför få möjligheten att ta lärdom av och utbyta erfarenheter med kunniga och engagerade kollegor.

Du kommer exempelvis att:
 • Ansvara för egna projekt där du är uppdragsledare mot kund och håller kontakt med intressenter såsom ledningsägare samt projektörer, konstruktörer och byggledare
 • Arbeta med 3D-modellering av befintliga och planerade ledningar samt utföra kontroll av 3D modeller i NavisWorks
 • Upprätta kollisionskontrollsprotokoll, sektioner för ledningar samt upprätta och uppdatera ritningar
 • På sikt kan du även komma att ta större ansvar för arbetsfördelning internt samt arbeta med introduktioner och rekrytering
Arbetar du kanske som projektör idag och har arbetat med ledningssamordning men vill utvecklas vidare i ett mindre konsultbolag som är specialiserade på ledningssamordning kommer du troligtvis känna dig hemma på Helm. Stämningen på kontoret är öppen, varm och trivsam. Det finns stora möjligheter att påverka din egen roll och specialisera dig på olika delar inom ledningssamordningen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har:
 • En civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad alternativt YH-utbildning med inriktning anläggning/VA-projektering/ledningsprojektering
 • Minst två års erfarenhet av att projektera ledningar inom infrastruktur, exempelvis inom VA, fjärrvärme, el, gas, sopsug eller fiber
 • Erfarenhet av ledningssamordning
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då detta är arbetsspråket
Det är meriterande om du:

* Har flerårig erfarenhet inom ledningsprojektering eller samordning och därmed kan ta dig an en mer ledande roll i projekten

Som person är du ansvarstagande, du tycker det är roligt att lösa problem och ser till att arbetet går framåt, oavsett om du kan lösa problemet själv eller genom samarbete. Du är relationsskapande och har en god samarbetsförmåga, vilket gör att du får en bra kontakt med både externa aktörer och kollegor. Har du jobbat några år ser vi även att du är affärsmässig och strategisk, vilket gör att du kan överblicka stora projekt, se möjligheter och göra rätt prioriteringar.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstid: Kontorstider, 8-17 med möjlighet till flex mellan 7-9
 • Placering: Stockholm, Kungsholmen
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Helm Connects önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Helm bedriver konsultverksamhet främst inom projektledning, projekteringsledning, byggledning, installationssamordning samt besiktning och har ett 40-tal medarbetare som sitter på deras fräscha och öppna kontorslandskap vid Norr Mälarstrand i Stockholm. Helm Connect består av åtta medarbetare som arbetar primärt med ledningssamordning men har även en del VA-projektering. Här hittar du dina blivande kollegor.