Är du nyexaminerad inom byggområdet och vill utvecklas till mättekniker?

Är du nyexaminerad inom byggområdet och vill utvecklas till mättekniker?

Implenia och Academic Work har ett starkt utvecklat samarbete tillsammans där vi i över ett års tid har rekryterat flera nyexaminerade ingenjörer - vilket vi även fortsätter att göra till hösten då Implenia växer ytterligare! Nu är det Implenias team av mättekniker som behöver utökas och vi söker dig som är nyexaminerad och har intresse för att arbeta med mätteknik och få en unik chans att utveckla värdefulla kompetenser. Här får du möjlighet att vara delaktig i alla skeden av ett stort infrastrukturprojekt med goda interna utvecklingsmöjligheter.

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior mättekniker till Implenia.

Implenia är ett internationellt växande bolag som har många års erfarenhet och kompetens inom komplexa infrastrukturprojekt. Då Implenia har god tillväxt och tagit sig an många aktuella projekt gällande Stockholms infrastruktur så har de behov av att utöka sin kompetens och antal medarbetare som arbetar som mättekniker inom företaget.

I denna tjänst kommer du arbeta på infrastrukturprojektet Getingmidjan som ligger vid Slussen. Getingmidjan är en viktig del av Sveriges järnvägsnät och en av de mest trafikerade sträckorna i hela landet. Anläggningen är till stora delar från 1950-talet och är därför i behov av upprustning och underhåll vilket Implenia i dagsläget är igång med. Tillsammans med kollegor som innehar roller som tidplanerare, produktionschef, projektingenjör och andra mättekniker sitter ni tillsammans på projektkontoret på Söder Mälarstrand där du har egen kontorsplats.

Du kommer tillhöra mätteknikergruppen som i Stockholm består av totalt 18 medarbetare inklusive mätchef. En gång per kvartal kommer ni ha sammankomster i helgrupp och veckovis närvarar du på de veckomöten som äger rum på projektet.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som mättekniker hos Implenia kommer du sköta mätningar ute på infrastrukturprojektet Getingmidjan, granska ritningar och registrera mätningsresultat i programvaran SBG Geo. Därtill ställer du även in de verktyg och instrument som ingår i din utrustning. Du blir involverad i alla skeden i projektet och fördelar tiden mellan kontoret och ute på arbetsplatsen. Du kommer att både planlägga och förbereda inmätningar och utföra utsättningsuppgifter.

Vi har full förståelse för att du är junior och kanske inte har arbetat med detta tidigare. När du börjar i rollen så får du en gedigen introduktion, går kurser och upplärning över tid för att lära dig arbetsuppgifterna så du på sikt blir självständig. Kollegor som är mättekniker och även mätchefen kommer finnas tillhands vid frågor.

Du kommer till exempel att:
 • Granska ritningar och hantera mängdreglering
 • Vara med och planerar tillsammans med dina kollegor framdrift i produktionen
 • Under projektets gång hantera förändringar och ta fram nya anläggningsmodeller
 • Ansvarar för underhåll av mät-/datautrustning
 • Ansvarar för maskinstyrning, GPS och traditionell utsättning
 • Sammanställa alla As-built-mätningar
 • Hålla dig uppdaterad i projektets tidplan
Vi tror du kommer trivas hos Implenia om du vill vara del av ett företag som lägger grunden för Sveriges infrastruktur och där du får möjlighet att arbeta i stora infrastrukturprojekt. Även om Implenia växer så det knakar är de fortfarande en mindre aktör vilket gör att du kan vara med och utveckla företaget samt lyfta fram förslag och idéer på ledningsnivå. Tjänsten passar även dig som trivs i ett internationellt bolag där flera kulturer möts och där utvecklingsmöjligheterna är många både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
 • Har en YH- eller högskoleexamen inom bygg/anläggning/mätteknik eller liknande
 • Kommunicerar på engelska i tal och skrift
 • Har god datorvana och tycker om att arbeta både digitalt och praktiskt
 • B-körkort
Det är meriterande om du:
 • Talar och skriver på svenska
 • Kan arbeta i SBG Geo
 • Har arbetat med liknande arbetsupgifter tidigare
Som person är du ansvarstagande och strukturerad i ditt arbete och tar egna initiativ. Du gillar siffror och arbetar strukturerat. Därtill har du en framåtanda och känner dig bekväm i stora projekt och tycker om att lära dig nytt inom mätteknik.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, vardagar, arbetstider 7-16 med flex. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad till Implenia, förutsatt att samarbetet har fungerat bra mellan båda parter
 • Placering: Söder Mälarstrand 21 (Projekt Getingmidjan). Närmaste T-bana: Slussen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Implenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och företaget har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Implenia tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och markarbeten, vatten och avlopp, och grundläggning. Implenia Sverige har kontor i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades år 2006 genom en fusion av två Schweiziska bolag och har över 150 år av erfarenhet inom branschen.