Är du ingenjör och brinner för kvalitet? Sök till Betongindustri!

Är du ingenjör och brinner för kvalitet? Sök till Betongindustri!

Tänk dig ett modernt samhälle utan betong, orimligt eller hur? Betong finns i till exempel bostäder, tunnlar, broar, dammar och vägar. Materialet har en oöverträffad livslängd med flera hållbarhetsfördelar ur ett livscykelperspektiv, bland annat en god värmelagrande förmåga. På Betongindustri får du vara med och bidra till ett funktionellt samhälle med ett stort fokus på miljöfrågor. Är du ingenjör, brinner för kvalitet och vill lära dig allt om betongindustrin? Ansök till tjänsten som kvalitetsingenjör idag, vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en kvalitetsingenjör till Betongindustri. Betongindustri ingår i HeidelbergCement-koncernen, en global marknadsledare inom produktområdet ballast och en ledande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Företaget är i ständig utveckling och har en lång erfarenhet i branschen. Det är inte ovanligt att medarbetare stannar länge inom Betongindustri för att man trivs så pass bra. Oavsett om man är ny på Betongindustri eller rutinerad så kommer du ges ansvar och utmaningar för att visa din kompetens.

Du kommer att välkomnas av ett stabilt och tryggt team där du närmast kommer att gå bredvid en erfaren Produktionschef för att lära dig grunderna. Du kommer på kort tid lära dig en hel del om branschen och kunna utvecklas i den riktning du vill.

HeidelbergCement har utvecklat ett antal ledarskapsprinciper som ska vara vägledande i chefernas arbete, och fortsätta forma koncernens gemensamma kultur. Några av dessa är:
 • Partnerskap: Förtroende och ärlighet
 • Kundorientering: Största möjliga nytta för kunden
 • Professionell och social kompetens samt ledningskompetens: Kompetens som framgångsfaktor
 • Förebild: Föregå med gott exempel
Produktionschefen kommer dessutom vara din närmaste chef på plats, han har ett prestigelöst ledarskap och kommer att ge dig utrymme för att utvecklas och driva din utveckling framåt.

Då det ingår i din roll att besöka Betongindustris 30 fabriker runt om i landet kommer resor att förekomma ca 1 dag i veckan. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Betongindustri. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör kommer du arbeta med en rad olika arbetsuppgifter som både är varierande och som du själv kommer att kunna utveckla vidare. Du kommer under de första 6-9 månaderna gå bredvid en erfaren Produktionschef för att lära dig arbetet på grunden och för att få stöttning för att på sikt kunna ta dig an rollen som kvalitetsingenjör mer självständigt. Betongindustri söker en långsiktig kollega som vill växa tillsammans med bolaget. Du kommer att vara involverad i viktiga frågor och är du rätt person så finns det goda framtidsmöjligheter internt på Betongindustri.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att se till att ledningssystemen är fungerande och utvärdera dessa. När du fått lära dig grunderna kommer du att ta dig an mer ansvar.

Du kommer till exempel att:
 • Medverka på fabriksbesök och utföra revisioner
 • Skriva protokoll och ha kommunikation med myndigheter
 • Medverka på möten på olika nivåer för att diskutera möjligheter och förslag
 • Sköta kvalitetssystemet, följa standarden i processerna och i ledningssystem
 • Delta i möten på ledningsgruppsnivå
Tjänsten passar dig som uppskattar frihet under ansvar. Du ser denna tjänst långsiktig och har en drivkraft att hela tiden utvecklas. Du tar egna initiativ för att utveckla både organisationen men även dig själv. Den sociala förmågan faller naturligt och strukturen sitter i ryggmärgen. Vidare ser vi att du har ett intresse inom området och intresserar dig för att lära dig om hela betongbranschen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är nyfiken och vill lära sig allt om betongbranschen. Vidare ser vi att du är:
 • Ingenjör inom relevant område exempelvis samhällsbyggnad, bygg, maskin, kemi, industriell ekonomi, geologi eller natur
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer kommunicera på bägge språk
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du hanterat ledningssystem tidigare eller läst kurser inom området.

För att lyckas i rollen förutsätter vi att du är strukturerad i ditt arbetssätt, du gillar att lösa problem och är ihärdig. Vidare ser vi att du är en doer har skinn på näsan och vågar ställa frågor för att driva ditt arbete framåt. Hos betongindustri är det en lättsam och härlig stämning, vi söker därför dig som vill vara delaktig i betongindustri-familjen och utveckla företaget framåt!

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Årsta
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Betongindustris önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Betongindustri bildades 1932, och den 1 april distribuerades första lasset fabriksblandad betong i Sverige. Idag arbetar de rikstäckande, men i ett historiskt perspektiv har de varit koncentrerade till Stockholm. Betongindustri har i princip "byggt Stockholm". Var du än befinner dig i staden är det aldrig längre än 25 meter till en konstruktion som Betongindustri har varit inblandad i.

Betongindustri ingår i HeidelbergCement-koncernen, en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 59 000 medarbetare i 60 länder. De svenska bolagen inom HeidelbergCement tillverkar och säljer ballast, cement, fabrikstillverkad betong, betongprodukter och betongelement.