Yrkeslärare - Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Yrkeslärare - Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet i Bromma

Skolan är belägen i Ulvsunda industriområde och ligger nära till Alvik, Sundbyberg och Solna genom tvärbanans sträckning. Det är en liten och familjär skola med ca 80 elever som går VVS -, Fastighets- samt restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse. Du kommer att undervisa och handleda våra elever i restaurang- och livsmedelsprogrammet och tillsammans med andra kollegor kommer du att ingå i ett arbetslag. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som yrkesämnet. Du har mentorselever och dokumenterar och kommunicerar elevernas kunskapsutveckling via Schoolsoft, GAFE och andra digitala hjälpmedel med god kunskap gällande gymnasieskolans styrdokument.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad yrkeslärare alternativt har stor kompetens och erfarenhet inom ditt yrke

Som lärare på Praktiska brinner du för att motivera och arbeta med ungdomar och göra det där lilla extra för att varje elev ska nå sina mål.

Du är bekväm med att ha en ledarroll och är en bra förebild - och din positiva inställning och tro på att alla ska behandlas lika kommer att ha stor betydelse i våra elevers vardag. Du gillar att utmana dig själv, är flexibel och kan anpassa din undervisning efter olika elevgrupper, och har också lätt för att samarbeta med övriga medarbetare och elever.

Utöver din yrkeskompetens ser vi att du har ett brett och aktivt kontaktnät med din bransch. Då utbildningen sker i samverkan med det lokala näringslivet är god lokalkännedom och god branschkunskap meriterande. Körkort är ett krav för arbetet då du regelbundet gör APL-besök hos dina elever. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom intern och extern professionsutveckling. Du får möjlighet till erfarenhetsutbyte med kollegor inom koncernen. Kollektivavtalade förmåner, friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och friskvårdsbidrag finns givetvis.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kontakta;

Tf. rektor Tigist Eriksson 072-402 4684, tigist.eriksson@praktiska.se

Tf. bitr rektor Rebeccah Ripås 076-677 2735, rebeccah.ripas@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AcadeMedia
Sista ansökningsdag 25 feb 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 300 medarbetare på våra drygt 650 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 176 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.