HR Partner till norra Europas största utbildningsföretag - AcadeMedia

HR Partner till norra Europas största utbildningsföretag - AcadeMedia

Vi vill uppmärksamma dig på att med anledning av semester kommer återkoppling och urval att ske från och med 2022-07-20. Tack för ditt tålamod!

Om rollen

Du kommer ha huvudansvaret för alla HR-relaterade frågor för en handfull antal verksamheter inom ett av fyra segment - Vuxenutbildning. Verksamheterna skiljer sig både vad gäller storlek, utmaningar och utformning vilket gör att du som HR Partner måste kunna anpassa dig och ställa om till den verksamhet du arbetar med. Rollen innebär också ett kombinerat operativt och strategiskt ansvar, med en tyngd i det operativa arbetet.

Utöver detta innefattas rollen av ett särskilt ansvar och fokus för segmentets arbetsmiljöfrågor. Det förutsätter därmed att du har ett genuint intresse och kunskap inom detta område, både vad gäller lagstiftning/föreskrifter men också vad gäller upprätthållande av rutiner och processer.

Du stöttar 35 chefer och deras medarbetare i de ärenden och de frågor som uppkommer. Du bistår även kontinuerligt med spetskompetens vid arbetsrättsliga ärenden och medverkar i facklig samverkan på både individ- och organisationsnivå. Du kommer även att arbeta löpande med HR-administration i form av bland annat anställning, introduktion av nyanställda och hälsofrågor. Vidare ansvarar du delvis för att projektleda vissa gemensamma HR-processer och bistå med stöd vid chefsrekryteringar.

Du utgår från AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm och rapporterar direkt till HR-chefen för vuxenutbildning, samt ingår i segmentets HR-team om 5 personer.

Din profil
  • Du har några års arbetslivserfarenhet som HR Partner eller från annan likvärdig roll
  • Du är trygg inom arbetsrätt och facklig samverkan
  • Meriterande med kunskap inom arbetsmiljö, både vad gäller arbetssätt och lagar/föreskrifter inom området
  • Meriterande om du tidigare har arbetat inom större och mer komplexa organisationer
  • Du har eftergymnasial utbildning inom HR eller annat relevant område
  • Är flytande i svenska i både tal och skrift
Vi ser att du kan hålla huvudet kallt när det är tvära kast och att du kan behålla lugnet när det är många som söker din uppmärksamhet. Du är en noggrann och analytisk person som har en god förmåga att skapa struktur i en föränderlig miljö. Du är samtidigt självständig och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Utöver detta är du en positiv och glad person som tycker om att ha kul på jobbet, samt som värnar om sin omgivning.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Tschöp på jessica.tschop@wise.se eller Parastoo Afsharian på parastoo.afsharian@wise.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med drygt 660 verksamheter i 4 länder och drygt 18 000 anställda. Deras storlek skapar trygghet och ger förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. De är verksamma i hela utbildningskedjan inom fyra olika segment; förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Samtliga verksamheter har ett stort fokus på det pedagogiska uppdraget och arbetar kontinuerligt med kvalitet och utveckling.

AcadeMedias vuxenutbildningar bedrivs inom Hermods, Eductus, Matchning & Utveckling, KompetensUtvecklingsInstitutet, NTI-skolan, Movant, Affärshögskolan, Teknikhögskolan, Vårdyrkeshögskolan, KYH, EC Utbildning, Sälj- och marknadshögskolan, Linguista och The Game Assembly. Dessa verksamheter har utbildningar i allt ifrån svenska för invandrare (SFI) och yrkessvenska till vård och omsorg och gymnasiala vuxenutbildningar på distans. Det finns också yrkesutbildningar inom områden som exempelvis IT, marknadsföring och logistik. Mer information finns på www.academedia.se