Business Controller till AcadeMedia

Business Controller till AcadeMedia

AcadeMedia behöver nu förstärka sin controllerfunktion med en affärsnära Business Controller till deras segment Förskola.Du arbetar i en grupp tillsammans med ytterligare en Business Controller och chefen för Business Control Förskola, som denna roll också rapporterar till. Tillsammans har ni ett helhetsansvar för varumärket Pysslingen med över 100 förskolor runt om i Sverige www.pysslingen.se/forskolor.

Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm.

Vill du arbeta inom en organisation med världens viktigaste uppdrag? Vill du vara en del av ett börsnoterat bolag och vara med på AcadeMedias fortsatta resa? Hos AcadeMedia är företagskulturen högpresterande och dynamisk. Trivs du i en miljö med höga ambitioner och vilja bör du därför läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i denna roll att vara delansvarig för ekonomistyrning av Pysslingen förskolor vilket inkluderar:
  • Stötta verksamheten, rektorer och skolchefer med ekonomisk uppföljning, rapportering samt budget- och prognosarbete
  • Agera coach och rådgivare i vardagliga ekonomifrågor
  • Kvalitetssäkring och analys av månads- och årsbokslut för enheter samt bistå med material och återkoppling kring utfall
  • Upprätta beslutsunderlag och presentationsmaterial
  • Ta fram underlag i bidragsprocesser
Du kommer även att kunna bli delaktig i övrig affärscontrolling såsom business case, effektiviseringsprojekt inom verksamhetsområdet, benchmarking samt analysarbete kopplat till den operativa verksamheten.

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därutöver ser vi att du har cirka 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, företrädesvis från rollen som revisor eller business controller.

Det är viktigt att du bidrar med ett intresse för affären och den ekonomiska styrningen. Du har goda kunskaper i Excel och ett generellt systemkunnande. Du har flytande kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och är bekväm med att hantera det engelska språket i tal och skrift.

Du som person
Vi ser att du har erfarenhet från en roll där kvaliteten varit viktig, dock inte på bekostnad av effektiviteten. I denna roll är det av vikt att du har förmågan att arbeta grundligt och noggrant utan att tappa helhetsperspektivet i arbetet. Vi ser att det faller sig naturligt för dig att hålla en god struktur och att du tar eget ansvar i att driva arbetet framåt, liksom att du snabbt kan växla mellan olika typer av arbetsmoment.

I denna roll kommer du att ha många olika kontaktytor, varpå det är viktigt med en god samarbetsförmåga och att du kan kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt sätt anpassat till mottagaren. Vi ser att du som person har en affärsmässig framtoning och att du med ett initiativtagande förhållningssätt som innefattar både och vilja och förmåga, lyfter frågor för att gemensamt kunna utveckla verksamheten framåt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du rekryteringskonsult Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alt Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 12 miljarder. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på www.academedia.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (42 dagar kvar)