Junior Accountant till Automile

Junior Accountant till Automile

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av Sveriges mest intressanta IoT-företag*? Vi söker nu en Junior Accountant till Automile som vill vara med och bidra i ett växande bolag verksamt på en internationell spelplan. Har du studerat ekonomi, arbetat en tid med ekonomiarbete och känner att du vill ta nästa steg? Hos Automile får du möjlighet att bidra och göra skillnad för bolagets fortsatta framfart. Du kommer att ha en central roll på funktionen och samarbeta med dina två kollegor på ekonomiavdelningen. Automile har idag kontor i Stockholm, Sundsvall, Oslo, Kalifornien och Utah och denna tjänst är placerad på Stockholmskontoret med utsikt över Sergels Torg eller Sundsvallskontoret vid Stora Torget i Stenstan.

Din utmaning
  • Ansvara för kundreskontraprocessen med arbetsuppgifter som inkluderar fakturering, kundinbetalningar och påminnelsehantering.
  • Hjälpa kunder och leasingbolag i olika faktureringsärenden.
  • Stötta upp den övriga ekonomifunktionen med annat under intensiva perioder.
  • Bidra till att utveckla, förbättra och effektivisera processer och arbeta för bolagets fortsatta tillväxt.

Erfarenhet

Vi söker dig som antingen är utbildad gymnasieekonom med en tids arbetslivserfarenhet, eller som har en akademisk- eller yrkesutbildning inom ekonomi. Du har skaffat dig viss erfarenhet av att arbeta med bokföring eller fakturahantering, antingen genom extrajobb under studier eller efter avslutad utbildning. Alternativt har du tidigare haft roller inom kundsupport och nu vill du komplettera din ekonomiutbildning med praktisk erfarenhet. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska samt har ett intresse för IT-system.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du trivs i en föränderlig och händelserik miljö där ingen dag är sig lik. Du är självständig i ditt arbete, vågar ta initiativ och driva ditt arbete framåt. Då rollen har exponering mot många kontaktytor är det viktigt att du trivs i att arbeta i team och tycker om att ha en social roll med kontakt till flertalet parter, internt såväl som externt. Du är systematisk och noggrann och tar stort ansvar för att saker blir rätt. Du har en stark inre moralkompass.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges.
Mer info

Om arbetsgivaren

Automile
Automile grundades 2014 av serieentreprenören Jens Nylander och är idag ett av Sveriges mest intressanta scale ups. Vi har på kort tid blivit en viktig global aktör på marknaden för uppkopplade fordon. Vi bygger produkter som i grunden förenklar livet för människor ute på fältet genom att erbjuda en hårdvara som är enkel att installera och en SaaS-produkt som kombinerar big data, webb och mobil.

Automile är uppbackat av ledande investeringsfonder och Venture Capitalist's som Insight Venture Partners, Jason Lemkin från SaaStr, Salesforce Ventures, Dawn Capital, Point Nine Capital, Niklas Zennström (Skype), Justin Kan (Y Combinator) och Sam Nurmi (grundare av Pingdom). IoT – Internet of Things är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att föremål förses med små inbyggda sensorer och processorer. Detta medför att dessa enheter kan uppfatta sin omvärld, kommunicera med den och på så sätt skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.