Nu söker vi en regionansvarig säljare till Mälardalen

Nu söker vi en regionansvarig säljare till Mälardalen

ATA ska vara våra kunders första val när de behöver hjälp med både lösningar, produkter och helhetsåtaganden inom väg - och trafiksäkerhet. Vår målsättning är att särskilja oss från våra konkurrenter genom att kombinera en uppsökande försäljning och samtidigt utgå från kundernas behov och utmaningar när vi erbjuder våra lösningar. Vi vill vara våra kunders kompetenta rådgivare som kan leverera alltifrån produkter som är föreskrivna av myndigheterna till bra planering, dokumentation och utförande i projekten.

Vi vill förstärka vår närvaro i Stockholm och söker därför ytterligare en regionsäljare som kommer arbeta aktivt inom alla våra affärsområden.

Tjänsten kommer att utgå från någon av våra depåer i Stockholm (Sollentuna eller Segeltorp).

Om rollen:

Som regionssäljare kommer du att ha ett stort ansvar i att bevaka och skapa en god affärsrelation med potentiella och befintliga kunder. Tjänsten innebär både nykunds-bearbetning samt merförsäljning mot befintliga kunder. En förutsättning för att lyckas är att ha en nära relation med marknaden, framförallt kunderna men även med insikt i väghållare, beslutsfattare, föreskrivande led, arbetsmiljöverket mm, antingen direkt eller via nyckelpersoner inom organisationen. Extra viktigt blir att ha kunskap om regelverk och teknisk information för att kunna hantera komplexiteten denna produktkategori har.

Arbetet som regionssäljare innebär även:
  • Projektbevakning. Inom regionen ha en väldigt god och uppdaterad kontroll på pågående och kommande projekt som efterfrågar de produkter och tjänster som ATA erbjuder.
  • Hantera affären från kalkyl till avtal.
  • Tät dialog med arbetsledare/projektledare under projektets utförande och aktivt deltaga så ATA behåller en hög nöjdhet hos kunden för vår kundlösning och vårt utförande/leverans.
  • Bidra till framtagning av prisstrategier, dvs. genom en god marknadsförståelse och prismedvetenhet hela tiden skapa dynamiska prissättningsmodeller (ex. rabattstrukturer och säsongspriser) inom regionen.
  • En viktig aktivitet för att särskilja sig från konkurrenter är att kontinuerligt paketera in produkter och tjänster som vi inte har själva men kan tillföra lösningen med hjälp av partners. Din roll är viktig i det arbetet.
  • Arrangera säljträffar, seminarier, workshops för kunder och intressenter i regionen.
  • Att arbeta aktivt med övriga ATA för att alltid erbjuda/presentera hela produkt- och tjänsteportföljen.
  • Alltid vara en ambassadör för ATA och med en drivande framåtanda skapa nya möjligheter för marknaden och företaget.
  • Skapa relation och förståelse med föreskrivande led så som projektörer och arkitekter för våra produktkategorier.
Vem är du?

Vi drivs av försäljning där kunden finner ett mervärde hos oss och detta är självklart för dig. Vi behöver dig som har en tidigare erfarenhet av att sälja en kombination av produkt- och tjänstelösningar till B2B-kunder och där du är van att lyssna in kundernas behov innan du föreslår en lösning.

Vi tror att du har en tidigare säljerfarenhet från branscher som bygg, väg, entreprenad eller industri kombinerat med ett stort tekniskt intresse och förståelse. Du är van att samla ett team av kollegor för att tillsammans kunna räkna på ett jobb för kunds räkning och du är van vid säljcykler som ibland kan vara årslånga.

Meriterande är om du har tidigare kunskap inom entreprenadjuridik och är van att tolka bestämmelser i lagar, förordningar och avtal och det är naturligt för dig att söka nya potentiella uppdrag i olika forum.

För att lyckas i rollen som regionsäljare och som medarbetare på ATA så ser vi att du är en målmedveten men ändå ödmjuk person som värdesätter laganda och är villig att ta fullt ägarskap och ansvar för ditt arbete.

Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort. Tjänsten kan innefatta resor med övernattning någon gång ibland, men kommer att kunna planeras med god framförhållning.

Ansök snarast möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Krauss, Försäljningschef Region Mitt, på telefon +46 10 440 71 58.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Nathalie Norell
Telefon 010-440 71 45
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 mars 2021 (41 dagar kvar)