Utvecklare/systemarkitekt inom Data Warehouse och Business Intelligence

Utvecklare/systemarkitekt inom Data Warehouse och Business Intelligence

Är du en erfaren utvecklare/systemarkitekt med stort intresse och har erfarenhet av Data Warehouse och Business Intelligence - då är det här jobbet något för dig. Här får du chansen att jobba brett och varierande med många kontaktytor - dina insatser kommer att göra skillnad!

AMF är inne i en spännande fas på väg mot ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk. Samtidigt skapar den digitala transformationen nya möjligheter och krav på snabba IT-leveranser och tätt samarbete med verksamheten då vi moderniserar och introducerar ny teknik. En aktuell transformation är vår förflyttning mot molnet, till Azure.

Nu söker vi en utvecklare med fokus på systemarkitektur inom Data Warehouse och BI till vår kreativa och moderna miljö mitt i Stockholms city. AMF erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och fina personalförmåner. Vi sitter på absolut toppläge mitt i City med utsikt mot Klara kyrka. Vi erbjuder självklart möjlighet att jobba hemifrån, vi har gym i våra lokaler och förutsättningar för utbildning och kompetenshöjning. Du får ett nätverk av utvecklare och arkitekter att samarbeta och utvecklas med.

Ansvarsområde

Du kommer tillhöra ett av våra team som ansvarar för att tillhandahålla företagsgemensam information som bl a används för affärsanalys och rapportering, som t ex finansiell rapportering till vår egen ekonomiavdelning och externa intressenter. Som utvecklare kommer du arbeta över hela området, dvs från bearbetning av källdata och modellering till presentation och visualisering av data. Du kommer även att ansvara för att våra lösningar är i linje med uppsatt målarkitektur i dialog med våra IT-arkitekter. I rollen som systemarkitekt behöver du se till helheten, men kan samtidigt dyka ner i detalj. Du säkerställer att valda mönster används samt att lösningarna livscykelhanteras. Du är också med och utvärderar nya tekniker.

Idag använder vi tekniker och verktyg så som Microsoft SQL Server inkl. SSIS, SSRS och SSAS samt Tableau. Du har stora möjligheter att utvecklas och bidra i vår förflyttning till molnet.

Du har akademisk utbildning och praktisk erfarenhet av systemutveckling, som SQL och programmering. Du är bekant med Microsoft SQL Server och dess komponenter. Du behärskar SQL/T-SQL och har stort intresse för datalagerhantering, Business Intelligence och dataintegration där du vill utvecklas. Det är meriterande om du är certifierad inom arkitektur och har erfarenhet av Azure. Du har vana att arbeta med system med höga krav på prestanda och säkerhet samt erfarenhet av Microsoft servermiljö. Du är bekväm med ett agilt och behovsstyrt arbetssätt med erfarenheter av tillämpning av metoder såsom Scrum och Kanban. Du har en god förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer och samband. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Dina egenskaper

För att passa i rollen är du är en nyfiken person som trivs i att vara i en ständigt lärande miljö där du hjälper oss att tänka nytt och se positivt på vår föränderliga resa. Som person beskriver du dig som social och öppen, har lätt för att knyta kontakter och bygga långvariga relationer. Du en analytisk person som trivs i att jobba på ett resultatorienterat vis gentemot givna tidsramar. Du är en lagspelare som värdesätter teamarbete högt!

Övrigt

Annonsen är tillgänglig tom 19 augusti. Under denna period har vi semester, och kommer återta processen efter sista ansökningsdatumet. Missa inte att skicka in din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Christina Mattsson
Telefon 08 696 31 11
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 750 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.