AMF söker Systemutvecklare till Integrationsteamet

AMF söker Systemutvecklare till Integrationsteamet

AMF är inne i en spännande förändringsresa på väg mot ett agilt arbetssätt. Samtidigt skapar den digitala transformationen nya möjligheter och krav på snabba IT-leveranser och tätt samarbete med verksamheten då vi moderniserar och introducerar ny teknik. Nu söker vi fler medarbetare till vår kreativa och moderna miljö mitt i Stockholms city.

Om tjänsten

Integrationsteamet består av elva personer och möjliggör för AMFs system att utbyta information sinsemellan och med externa parter. Teamet ansvarar både för nyutveckling och förvaltning av egna integrationer och applikationer utvecklade kring integrationsplattformen. I teamets arbetsuppgifter ingår att hantera den dagliga supporten, vara med i framtagandet av lösningar för de delar som berör integrationsplattformen, utveckla ny funktionalitet samt att utveckla, förbättra och förvalta befintlig funktionalitet. Utvecklingen kompletteras med automatiserade tester som skrivs av teammedlemmarna i ett internt utvecklat testramverk.

Den tekniska grunden i integrationsplattformen är IBMs MQ-produkter, automattesterna skrivs i Java/Groovy. Informationen finns i MsSql-databaser och informationsutbytet sker vanligtvis med XML och innebär kommunikation över MQ eller med WebServices.

Som ny medlem i integrationsteamet kommer du direkt att få vara med och utveckla under handledning av en av teamets erfarna utvecklare. Vi kommer att anpassa uppgifterna utifrån din bakgrund och dina kunskaper. Vi ser att i takt med att du går från ny till erfaren AMFare kommer du att få ett ökat ansvar. Ledorden på teamet är att vi samarbetar och hjälper varandra så du kommer alltid att kunna känna dig trygg att det finns hjälp att få. Att agera systemspecialist och integrationsarkitekt i olika initiativ är en naturlig utveckling som kommer med tiden.

Hos oss kommer du att:
 • Jobba i ett team med motiverade och professionella medarbetare
 • Ta ansvar samtidigt som du alltid har ett kompetent team att falla tillbaka på
 • Utveckla och förvalta integrationer med stora krav på robusthet
 • Utveckla och förvalta automattester med stöd i olika tekniker
 • Vara med från idé till implementation av tekniska lösningar
 • Delta i utvärdering av nya tekniker inom integrationsområdet
 • Delta i den dagliga supporten
Dina arbetsuppgifter i huvudsak
 • Ta ansvar samtidigt som du alltid har ett kompetent team att falla tillbaka på
 • Utveckla och förvalta integrationer med stora krav på robusthet
 • Utveckla och förvalta automattester med stöd i olika tekniker
 • Vara med från idé till implementation av tekniska lösningar
 • Delta i utvärdering av nya tekniker inom integrationsområdet
 • Delta i den dagliga supporten
Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande och har ett brinnande intresse för utveckling. Vi vill att du har erfarenhet av:
 • Utveckling i Java
 • Kunskaper i SQL
 • XML
 • Webservices
 • API:er
 • Git och GitHub
 • Agilt arbetssätt
Erfarenhet från finansbranschen och särskilt den svenska pensionsmarknaden är meriterande. Dokumentations- och domänspråk är svenska, hjälpresurser och utbildningsmaterial är på engelska. Du förväntas ha god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på båda språken

Du är en lagspelare som värdesätter teamarbete högt och är kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du har ett genuint intresse för problemlösning. Du sätter stolthet i att leverera resultat. Du är proaktiv i att identifiera och föreslå förbättringar och effektiviseringar.

För att lyckas med ovan är det viktigt att det kännas naturligt att ha en löpande kontakt med både verksamhet och IT och kunna prata med båda på bådas språk.

Du är driven och engagerad. Du arbetar långsiktigt och vill förvalta, förbättra och förenkla men även ta tag i och åtgärda brådskande ärenden som kan uppstå i vår verksamhet. Du har en målinriktad inställning och god planering. Du är informativ och prestigelös.

Hos oss ger vi medarbetarna stort eget ansvar vilket kräver att den anställde själv är redo att ta det. Du behöver därför vilja vara med och påverka såväl din situation som gruppens. Du är kreativ, nyfiken och har en vilja att hänga med i utvecklingen och skrattar på jobbet.

Om verksamheten

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans - och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 3 juni 2019 (13 dagar kvar)