AMF söker Redovisningsspecialist till Redovisningsavdelningen

AMF söker Redovisningsspecialist till Redovisningsavdelningen

Vill du vara med och driva och implementera nya regelverk? Är du en person som är analytisk och gillar förändringsarbete? Inom redovisningsområdet är den nya internationella redovisningsstandarden IFRS 17 Försäkringsavtal ett område vars påverkan behöver analyseras och i tillämpliga fall implementeras. Ny rörelsereglering för tjänstepensionföretag kan komma att medföra förändrad redovisning och myndighetsrapportering. Redovisningsavdelningen på AMF behöver därmed förstärkas med en redovisningsekonom som kommer att arbeta som redovisningsspecialist.
Vill du vara med på den här resan? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Driva, implementera och analysera effekter av de nya regelverken och driva internt förändringsarbete.
  • I övrigt följa och analysera nya regelverk inom finansiell rapportering som kan få påverkan på AMF.
  • Vara delaktig i kvalitetssäkring i övrig finansiell rapportering.
  • Vara stöd åt redovisningsansvariga för moderbolaget, koncernen respektive fondbolaget i utredningsfrågor. Du kommer att stötta verksamheten samt övriga i gruppen i redovisningsfrågor.
Tjänsten kommer även att innefatta nära dialog med övriga avdelningar inom AMF såsom kapitalförvaltningen, aktuarieavdelningen, försäkring, fastighetsbolaget samt fondbolaget.

Kvalifikationer/Egenskaper:
  • Akademisk utbildning inom ekonomi
  • Flera års erfarenhet av finansiell rapportering inom livförsäkring
  • Erfarenhet från att driva projekt och samverka med andra avdelningar
Vi söker dig som har förmågan att självständigt driva förändringsarbete och samtidigt fungera väl i en grupp. Du är prestigelös, flexibel och positiv som person. Du behöver både vara detaljorienterad och analytisk för att kunna utvärdera tillämpning av olika regelverk men också ha förmåga att se helheten. Du är engagerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

AMF

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 250 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på över 500 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.