AML-specialist till nischbank

AML-specialist till nischbank

Nu söker vår kund en AML-specialist för avdelningen Anti-Financial Crime som ansvarar för frågor gällande bedrägerier och åtgärden mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Som AML-specialist kommer du att vara stöd åt chefen för AFC i bankens åtgärd mot penningtvätt och finansiering av terrorism, samt driva det operativa AML-arbetet.

Arbetsbeskrivning
Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Hålla dig underrättad om nya och ändrade regelverk för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism
  • Upprätta, utveckla och säkerställa interna processer, rutiner, och styrdokument inom området
  • Utföra och revidera riskbedömning av bolagets verksamhet i enlighet med gällande krav
  • Utbilda och operativt stödja verksamheten för att säkerställa kvaliten i arbetet med att motverka penningtvätt och implementering av nya regelverk
  • Utföra rapportering av misstänkta aktiviteter till polismyndigheten
Man kommer också jobba väldigt verksamhetsnära kring frågor gällande utveckling, förbättring och uppföljning av processer kring kundkännedom och riskbaserade bedömning av kunder, produkter, verksamhetsländer, distributionskanaler m.fl.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker sig med relevant examen inom ekonomi eller juridik samt ett par års arbete inom AML från finanssektorn.
Du som person är analytisk, strukturerad och noggrann. Du är självgående, driven samt prestigelös. Du kan driva egna uppdrag självständigt och leverera goda resultat. Du är förtroendeingivande och har lätt att skapa nya relationer och har förmågan att förmedla komplexa förhållanden till omgivningen på ett pedagogiskt sätt.
Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift meriterande ifall du kan tyska, finska eller norska.

Om Amendo
Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Frågor och kontakt
Välkommen att söka tjänsten omgående. Vi träffar lämpliga kandidater löpande.

Följ oss gärna på LinkedIn!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Amendo Bemanning & Rekrytering
Sista ansökningsdag 30 nov (14 dagar kvar)