Customer Communication Specialist till ALD Automotive i Stockholm

Customer Communication Specialist till ALD Automotive i StockholmVill du arbeta på ett innovativt företag med varierande uppgifter med fokus på kundkommunikation? Just nu söker vårt marknadsteam en driven och strukturerad Customer Communication Specialist till vårt huvudkontor i Täby Kyrkby, norra Stockholm.

Kort om ALD Automotive

ALD Automotive är ett av världens ledande leasingbolag med drygt 1,5 miljoner bilar och 6300 medarbetare i 43 länder och ingår i den franska bankkoncernen Société Générale. Vi är specialiserade på fordonsleasing till företag och i vårt koncept ingår fullständig outsourcing av våra kunders hela bilparker. ALD Automotive är märkesoberoende och finansierar alla märken. Läs gärna mer här.

Vad innebär rollen?

Som Customer Communication Specialist är du en del av marknadsavdelningen, som ansvarar för all kund- och marknadskommunikation för fyra varumärken. Teamet, på tre medarbetare, planerar tillsammans i grupp och du rapporterar till vår marknads- och kommunikationschef.

Du kommer att arbeta med vanligt förekommande uppgifter på en marknadsavdelning men ditt primära ansvarsområde kommer vara kommunikation till befintliga kunder. Detta innebär att du kontinuerligt planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser och säkerställer att kommunikationen har en röd tråd.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att producera innehåll till kundnyhetsbrev, att skapa och skicka säsongsmeddelanden, påminnelser och liknande. Du ansvarar för att de mallar som används i kommunikationen med våra kunder är uppdaterade och följer våra grafiska guidelines, samt skapar och underhåller de användarguider som används av våra kunder. Du har en rådgivande roll och är ett stöd för vår kundserviceavdelning och våra säljare i deras kommunikation med kunder och hjälper vid behov till med att skapa kundanpassad information.

Du ansvarar också för att genomföra, sammanställa och analysera kundundersökningar och är delaktig i planeringen och genomförandet av kundevent och seminarier.

Vilka kompetenser söker vi?

Vi söker dig som har en utbildning inom kommunikation eller företagsekonomi på högskolenivå och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, alternativt har du kanske en bakgrund inom journalistik.

Då din expertis är kommunikation ser vi att du är duktig på att uttrycka dig skriftligt, har en väl utvecklad språkkänsla och uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska. Vi ser även att du har förmågan att göra svåra teman begripliga och har förståelse för hur du anpassar budskap för att möta olika kundgruppers behov.

Du är en van användare av Officeprogrammen och har erfarenhet av att arbeta i olika publiceringsverktyg.

Digital kommunikation är för dig en självklarhet och du har kunskap om hur olika kanaler bäst utnyttjas för olika ändamål. Har du tidigare jobbat med Apsis, Netigate, InDesign, Photoshop och Wordpress ser vi det som extra meriterande.

Vem är du?

Våra värderingar, Team Spirit - Innovation - Ansvar - Engagemang, är viktiga för oss och genomsyrar hela företaget. Känner du igen dig i dessa kommer du att trivas hos oss!

För att lyckas i rollen tror vi att kreativitet, ambition och driv är grundläggande. Du är lyhörd för våra kunders önskemål, brinner för god kommunikation och gör ditt yttersta för att skapa en bra kundupplevelse. Du bör även uppskatta kombinationen av att arbeta självständigt och strukturerat samt att vara flexibel och snabbt kunna byta fokus vid behov. Du är en god teamplayer som inspirerar och får med dig andra, samtidigt som du med din erfarenhet är trygg i de beslut du tar.

Eftersom vi håller ett högt tempo är det viktigt att du är effektiv och trivs med att hantera flera uppgifter parallellt, även när det är mycket att göra. Vi förutsätter att du tycker det är roligt att lära dig nya saker och att du är lösningsorienterad.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och tempofylld utmaning i ett glatt team hos ett internationellt tjänsteföretag med entreprenörsanda. Vi har flexibla lösningar för att kunna arbeta på olika platser, erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och har kollektivavtal för alla anställda.

Ansökan

Stämmer ovanstående beskrivning in på dig? Klicka på "Sök tjänst”, fyll i formuläret och ladda upp dina ansökningshandlingar. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt.

Har du frågor om hur du ansöker, är du välkommen att kontakta Jonna Warnerbring på jonna.warnerbring@roirekrytering.se.

Du som vill veta mer om tjänsten är välkommen att kontakta Sara Lindén på sara.linden@aldautomotive.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 juni (6 dagar kvar)