Gillar du katter, växter och kultur? Bli min personliga assistent i sommar & framåt!

Gillar du katter, växter och kultur? Bli min personliga assistent i sommar & framåt!

Jag är nu på jakt efter en eller två assistenter till mitt gäng inför sommaren 2021. Jag söker dig som kan tänka dig att arbeta i stor utsträckning under perioden juli-augusti, när flera av mina assistenter har semester.

Eftersom en heltidstjänst motsvarar sju dygnspass per månad är det vanligt att mina assistenter kombinerar arbetet hos mig med studier, frilansarbete eller eller liknande. Det som är viktigt är att det är en flexibel sysselsättning eftersom det ingår i jobbet hjälpa till med att täcka upp akuta luckor vid sjukdom hos övriga assistenter.

Arbetsuppgifterna du har som assistent hos mig består av att assistera mig med diverse praktiska göromål. Det är personlig omvårdnad, allt en kan tänkas göra i ett hem och att vara med vid arbete, studier, träning och fritid. Att tänka och planera mina dagar gör jag själv. Jag försöker att i så stor utsträckning som möjligt leva och göra det jag skulle ha gjort om jag inte haft min funktionsnedsättning. Detta gör att arbetspassen kan se väldigt olika ut; från att man som assistent nästan enbart finns till hands i min närhet till att det är full rulle mest hela tiden.

Mitt schema bygger på dygnspass, det vill säga de är 24 timmar långa, och därför är det ett måste att du som anställd kan jobba så långa pass. Jag har också behov av externa assistenter under årets alla dagar vilket innebär att du måste räkna med att arbeta ett och annat pass under storhelger. Vid vissa tillfällen kan det också vara aktuellt med kortare pass, t.ex. vid resor och utflykter.

Kraven på dig som vill arbeta som personlig assistent hos mig är att du:
 • Är en rökfri, kvinna mellan 25 och 45 år.
 • Är stark och smidig, utan problem med nacke, rygg eller knän, eftersom vissa lyft förekommer. Du får gärna träna regelbundet.
 • Tål katter och andra djur, parfymer, bassängvatten och andra luftburna allergener.
 • Behärskar svenska flytande och har fullgod hörsel, då det är viktigt att du förstår och hör mina muntliga instruktioner. Jag pratar ibland också väldigt tyst. Det är ett plus om du är van att skriva på dator och har lätt för att stava eftersom jag ibland behöver diktera längre texter.
 • Är flexibel med såväl arbetsuppgifter som arbetstider. Du måste kunna jobba dygnspass.
 • Har möjlighet att vara bortrest i tjänsten ett par veckor som mest.
 • Gillar att göra nya saker och har förmågan att anpassa dig till det situationen kräver.
 • Är noggrann och ordningsam men samtidigt effektiv.
 • Är lyhörd och har en känsla för andra personers integritet.
 • Är bekväm med att vara nära en annan människa.
 • Trivs med att finnas till hands i bakgrunden för att gripa in när det behövs.
 • Förstår att personlig assistans är ett serviceyrke och har en positiv inställning till yrket.
Har du körkort (och klarar stadstrafik) är det ett stort plus men inget absolut krav. Jag har inga krav på tidigare erfarenhet som personlig assistent, men som assistent ska du ju ändå tycka det är kul att arbeta med människor. Du ska naturligtvis ha en human människosyn och rättighetsperspektiv i ditt tänk, utan att för den sakens skull se dig själv som världens frälsare. Störst vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du kommer att börja med några korta introduktionspass. Mitt önskemål är att du har möjlighet att gå introduktion och påbörja arbete så snart som möjligt under våren, t.ex. hoppa in vid annan personals sjukdom eller ledighet. Din avsikt ska också vara att fortsätta arbeta efter sommaren i den utsträckning som vi kommer överens om. Jag ser gärna att du stannar åtminstone ett par år.

Mer information om vilka krav jag har på dig som söker, samt vem jag är och hur det är att arbeta hos mig, kan du hitta på min hemsida. Endast du som i din ansökan på ett eller annat sätt visar att du läst igenom all information på hemsidan är aktuell vidare kontakt. Vänligen respektera att frågor och ansökningar endast tas emot via e-post.

Ansök så snart som möjligt men senast den 15 maj. Urval och intervjuer sker dock löpande, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Kollektivavtal mellan Fremia (tidigare KFO) och Kommunal tillämpas. Friskvårdsbidrag finns.

Tillträde: enligt överenskommelse.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Service & Kundtjänst, Hemvård / personlig assistent
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://byjessma.info
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB by:jessma är mitt företag där jag anordnar min egna personliga assistans. Jag startade bolaget 2010 för jag ville ha största möjliga inflytande över min personliga assistans och ge mina anställda bästa möjliga villkor.

Att vara personlig assistent kan vara svårt och lätt, ansträngande och "soft", otroligt roligt och långtråkigt på samma gång. Ett mycket varierande yrke som ställer krav på dig som person snarare än tidigare utbildning och erfarenhet.

Jag vet att jobbet som personlig assistent blir både lättare och roligare om vi delar några intressen och att vår personkemi klickar – vi är trots allt väldigt nära varann under lång tid. Mina assistenter stannar också väldigt länge hos mig, vilket rimligen måste betyda att de trivs.

Så om du är en odlings- och kattälskande, kulturintresserad, kreativ och händig person som tycker att mänskliga rättigheter är viktigt, tveka inte utan sök jobb hos mig. Vad du gjort tidigare spelar mindre roll.