Redovisningsekonom till Transitio

Redovisningsekonom till Transitio

Vi söker för vår kunds räkning en erfaren och initiativtagande Redovisningsekonom till ett spännande bolag i centrala Stockholm. Transitio anskaffar, finansierar och förvaltar spårfordon åt sina ägare för att optimera fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens. I rollen som Redovisningsekonom är det, utöver relevant kompetens och erfarenhet, viktigt med en positiv lösningsorienterad attityd. Rätt person får ett stimulerande och varierat arbete i en spännande miljö. Du kommer att rapportera direkt till CFO och arbeta nära bolagets Business Controller. Tjänsten är placerad i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Din utmaning

Transitio söker nu en Redovisningsekonom som kommer att ansvara för ett antal arbetsuppgifter som till övervägande del hittills utförts av en extern servicebyrå. Bolaget befinner sig in en tillväxtfas och har beslutat att dessa tjänster fortsättningsvis skall utföras av egen personal.
 • Ansvara för all löpande redovisning och bokföring, avstämningar och rapporter
 • Upprätta månads-, halvårs- och årsbokslut
 • Sköta fakturering och leverantörsreskontra samt kundreskontra och betalningar
 • Redovisning av moms, sociala avgifter, intrastat, tulladministration
 • Ansvara för anläggningsregister.
Din bakgrund
 • Minst 5 års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter från ekonomiavdelning inom större/medelstort bolag och/eller från redovisningsbyrå
 • Kunskaper inom regelverket K3, komponentavskrivning, årsbokslut och deklarationer är önskvärt
 • Bolaget använder idag affärssystem Visma Business vilket därför anses som ett krav
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
 • Som person är du noggrann, analytisk och har förmågan att planera ditt arbete efter rådande förutsättningar
 • Du är social, lösningsorienterad och samhällsintresserad samt trivs att arbeta nära kollegor, övriga medarbetare och företagsledning.
Din ansökan

Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Anna Ekedorff, 070-952 53 68, anna.ekedorff@humancapital.se eller Tove Drangnell 070-407 79 00, tove.drangnell@humancapital.se.
#LI-DNI

Mer info
Kontaktperson Anna Ekedorff
Telefon 070-952 53 68
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Transitios huvudsakliga verksamhet är att anskaffa och förvalta spårfordon åt bolagets ägare samt vara sakkunnig rådgivare till ägarna inom dessa områden. Bolaget ägs direkt eller indirekt av 20 landsting och regioner i Sverige och grundades 1999. Transitios fordonsflotta består av 145 spårfordon vilka hyrs ut till ägarna för användning i deras regionala tågtrafik. Ytterligare 41 nya fordon kommer att tas i drift de närmsta åren. Transitio omsätter ca 500 MSEK, har 18 anställda och sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. Mer information om företaget finns att läsa på www.transitio.se.