Treasury Support till Svensk Exportkredit

Treasury Support till Svensk Exportkredit

Nu söker en ny medarbetare till Treasury Support hos SEK i centrala Stockholm

Har du nyligen tagit examen och vill jobba och utvecklas inom finans på ett bolag som främjar svensk export? Har du arbetat med något relaterat och söker nu en ny utmaning? Då har vi ett jobb för dig!

Treasury Support är teamet som har ansvar för hanteringen av det finansiella affärsflödet efter genomförda affärer kopplade till SEK:s upplånings- och likviditetsverksamhet. Det innebär i korthet att du kommer ha mycket kontakt med SEK:s finansiella motparter runt om i världen och även ha en tät dialog med flera andra funktioner inom SEK för att säkerställa att affärerna fullföljs korrekt.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Treasury support kommer du jobba i ett rutinerat team med en chef som har lång erfarenhet av finansbranschen. Du kommer få en gedigen upplärning tills du är självgående.

Svensk Exportkredit är ett bolag som verkar för att hjälpa svenska exportbolag och du kommer således att jobba med att förbättra svensk exportkraft. Du kommer få en god insikt i arbetet inom en del av finansbranschen som du kommer kunna ha nytta av i din framtida karriär.

Du kommer få blockansvar för ett visst område som roteras inom teamet vilket ger fina möjligheter att bygga en bred kunskap och bidra till utvecklingen av teamet och arbetsuppgifterna. Som medarbetare erbjuder vi dig en marknadsmässig lön och konkurrenskraftiga förmåner.

Dina arbetsuppgifter

Inom Treasury Support har du ett brett ansvar för administration av affärsflöden och bolagshändelser. Du kommer huvudsakligen arbeta med:
 • Clearing och avveckling av transaktioner mot centrala värdepappersregister
 • Verifiering av affärsflöden i backoffice system
 • Granskning av Swapavtal
 • Uppföljning av regelverksrapportering av handel i finansiella instrument
 • Bevakning och hantering av bolagshändelser s.k. Corporate Actions
 • Uppföljning och kontroll av våra kalkyleringsagensters beräkningar gällande SEK:s strukturerade obligationer
 • Avstämning och kontroll
 • Avtals- och dokumentationshantering
Värt att veta
 • Du ingår i ett kompetent team med 8 trevliga kollegor
 • Du kommer sitta i SEK:s nyrenoverade fina lokaler centralt i Stockholm med närhet till buss, tåg och tunnelbana
 • Du kommer jobba på ett företag som har stort fokus på att medverka i hållbara investeringar
 • Du är tillsammans med Treasury Support-teamet en viktig del i SEK:s upplånings- och likviditetsverksamhet
Våra förväntningar

Vi söker dig som har:
 • en akademisk utbildning inom ekonomi eller annat relevant område
 • stort intresse för administration och som vill satsa på att utvecklas på SEK och i finansbranschen
 • behärskar svenska och engelska i tal såväl som i skrift
Det är inget krav men meriterande om du hunnit jobba ett par år efter dina studier på bank, försäkringsbolag, leasingbolag eller liknande samt om du har erfarenhet av swapavtal och ISDA-avtal.

För att lyckas i rollen inom Treasury Support på SEK har du förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och du är noggrann med detaljerna. Du ingår i ett kompetent team och genom samarbete hjälps vi åt och lär av varandra. Vi tror också att du har förmågan att kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt då du har många både interna och externa kontakter i din roll. Här kommer du att utmanas av problemlösning i olika former så ett lösningsorienterat förhållningssätt underlättar.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Hendrik Christiansson
Telefon 070-9378702
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/