Senior Koncernredovisningsekonom till Sagax, Stockholm

Senior Koncernredovisningsekonom till Sagax, Stockholm

Sagax söker en Senior Koncernredovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm. Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering samt med de system som används för koncernredovisning och uppföljning på koncernnivå. Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sju europeiska länder och har kontor i sex av dessa. Du kommer att arbeta på Sagax kontor vid Engelbrektsplan, mitt i centrala Stockholm och vara en av fem medarbetare som ansvarar för koncernredovisning och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Koncernredovisningsekonom:

  • Koncernkonsolidering och koncernredovisning.
  • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven.
  • Ansvara för koncernredovisning av förvärv, avyttringar och omstruktureringar samt andra komplicerade koncernredovisningsfrågor.
  • Underhåll av de system som används för konsolidering och uppföljning på koncernnivå.
  • Delta aktivt i arbetet med koncernens kvartalsrapporter och årsredovisningar.
  • Tillsammans med det övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete.

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att fungera i rollen som Koncernredovisningsekonom har du civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning och minst 10 års erfarenhet från koncernredovisning, alternativt från 4-5 års relevant revisorstjänst från Big 4 i kombination med 4-5 års erfarenhet från koncernredovisning. Du känner till IFRS-regelverket och har medverkat vid upprättande av årsbokslut samt årsredovisningar. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Vidare är det en fördel om du är duktig på att uttrycka dig i skrift. Du har systemintresse, goda kunskaper inom Excel och tidigare erfarenhet av koncernrapporteringssystem. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos Sagax är lagarbete uppskattat och vi hjälps gärna åt. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information. Som Koncernredovisningsekonom är du såklart noggrann, strukturerad och trivs med att ta ansvar för ditt arbete och sätter stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar där företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax
AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 30 september 2022 uppgick till 4 036 000 kvadratmeter fördelat på 782 fastigheter. Sagax har tre aktieslag noterade på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Sagax bedriver verksamhet i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna, Spanien, Tyskland och Danmark. Bolaget har 93 anställda. Mer information finns på www.sagax.se.

Som Koncernredovisningsekonom på Sagax erbjuds du:

  • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
  • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
  • En organisation där du har goda möjligheter att påverka dina arbetsrutiner.
  • Att utgöra en del av ett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 10 jan 2023 (32 dagar kvar)