Koncernredovisansvarig till Sagax, Stockholm

Koncernredovisansvarig till Sagax, Stockholm

Sagax växer och behöver stärka upp koncernfunktionen och söker nu en Koncernredovisningsansvarig till huvudkontoret i Stockholm. Söker du ett övergripande ansvar i ett bolag med fokus på tillväxt och lönsamhet? Här arbetar du i en internationell miljö i ett bolag där det händer mycket. Som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ha det övergripande ansvaret för konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. Koncernens legala struktur är omfattande och komplex samt består av ett stort antal fastighetsägande bolag i olika länder och med olika valutor. Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sex europeiska länder och har kontor i fyra av dessa länder. Du kommer att arbeta på Sagaxs kontor vid Engelbrektsplan mitt i centrala Stockholm och tillsammans med 2 koncernredovisningsekonomer ansvarar ni för koncernredovisningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Koncernkonsolidering och koncernredovisning
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven.
 • Skatt i koncernredovisningen.
 • Delta aktivt i arbetet med koncernens kvartalsrapporter och årsredovisningar.
 • Tillsammans med det övriga teamet som består av en koncerncontroller och två koncernredovisningsekonomer, utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete.
Kvalifikationer och erfarenhet

För att fungera i rollen som Koncernredovisningsansvarig har du civilekonomexamen eller motsvarande, och minst 5 års erfarenhet från koncernredovisning, gärna mer. Du är van att arbeta enligt IFRS-regelverket och med stora datamängder. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Eftersom vi gör mycket förvärv ser vi det som positivt om du har arbetat med förvärvsanalyser tidigare. Du har goda kunskaper inom Excel och har tidigare erfarenhet av något större koncernrapporteringssystem, vi har OCRA. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

Som Koncernredovisningsansvarig är du såklart strukturerad och trivs med att ta ansvar. Som person är det viktigt att du också har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos oss är lagarbete uppskattat och vi hjälps gärna åt. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar där företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax

AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 31 december 2019 uppgick till 3 022 000 kvadratmeter fördelat på 553 fastigheter. Sagax har fyra aktieslag noterade på Nasdaq Stockholm, Large Cap.. Sagax bedriver verksamhet i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna och Spanien. Bolaget har 69 anställda. Mer information finns på www.sagax.se.

Som Koncernredovisningsansvarig på Sagax erbjuds du:
 • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
 • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
 • En organisation där du har goda möjligheter att påverka Dina arbetsrutiner.
 • Att utgöra en del av ett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sagax med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30:e mars 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)