Träffsäker Kalkylator - Ventilation

Träffsäker Kalkylator - Ventilation

Hos Franska Bukten har vi en oslagbar sammanhållning, vi ser det som ett kvitto på att vårt sätt att arbeta fungerar. Här hjälps alla åt & firar framgångar genom en AW eller åka på härliga resor ihop!

Är du en nyfiken och träffsäker kalkylator som tycker om att ta fram konkurrenskraftiga offerter? Nu har du chansen att vara med och påverka och bli en del av AB Franska Bukten. Vi är i en expansiv fas och söker skarp Kalkylator som vill vara med på resan!

Vi som arbetar på Franska Bukten drivs av en kultur som grundar sig i glädje, gemenskap och kompetens. Vi är stolta över vårt arbete och håller en hög kvalité på vårt utförande.

Vi värdesätter därför att du är en öppen och flexibel person som kan bemöta våra kunder och sätter dem i främsta rummet. Du är duktig på att kompromissa och samarbeta med dina fantastiska kollegor under tiden som du utvecklas och har roligt på jobbet!

Vad du kan förvänta dig i rollen:

I rollen som kalkylator arbetar du i hela anbudsprocessen vidare till uppföljning av genomförda projekt. Du utvärderar förfrågningar, upprättar offerter och har kunskap om marknadspriser och utvecklingen på marknaden.

Hos oss arbetar du självständigt, tar emot förfrågningar, skickar ut anbud och är med på interna möten vid överlämnandet till projektledare. Du kommer ingå i att drivet team av kollegor som består av konsulter, projektledare, konstruktörer/ projektörer, montörer och servicetekniker.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Analysera anbudsförfrågningar med hänsyn till bland annat ekonomi och risk
 • Kalkylering av utförande- och totalentreprenader, OVK-åtgärder och mindre serviceprojekt
 • Ta fram enklare systemlösningar själv eller tillsammans med projektledare som kalkylunderlag
 • Ta in offerter från leverantörer och UE
 • Tillsammans med Kalkyl- och inköpschef hålla kontakt med leverantörer och grossister
 • Löpande vid behov stötta projektledare (ÄTA) i projektet
 • Aktivt påverka lönsamheten genom kostnadseffektiva val
Din bakgrund

Du behöver vara van att räkna på totalentreprenader, i synnerhet på ROT-projekt och då det många gånger kan saknas underlag, är det önskvärt att du kan ta fram enklare systemlösningar som sedan kalkyleras och offereras.
 • Vi tror att du har en VVS/fastighetsrelaterad högskole- eller civilingenjörsutbildning och har 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet inom projektering/konstruktion eller motsvarande
 • Kunskap i entreprenadjuridik , god generell datavana samt vana från branschens kalkyleringsprogram
 • Kvalité- & miljökunskaper, teknisk kompetens är meriterande, likaså erfarenhet av kalkylering inom styr och regler
 • Innehar B-körkort
Personliga egenskaper:
Som Kalkylator hos oss behöver du kunna planera, organisera och arbeta på ett strukturerat, noggrant och kvalitetsmedvetet sätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och fokuserar på rätt saker. Du har en god ekonomisk medvetenhet, är analytiskt lagd med en god teknisk kunskap.

Du bör vara bekväm med att arbeta i team samtidigt som du självständigt kan driva frågor.

Är du redo att bli en del av vår tillväxtresa? Välkommen in med din ansökan, vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://franskabukten.se
Sista ansökningsdag 1 aug 2022 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Franska Bukten är ett konsult- och serviceföretag som arbetar heltäckande inom energi och ventilation i Stockholm. Genom installationer, underhåll och andra konsulttjänster skapar vi friskare luft hemma och på jobbet. Vi utför OVK-besiktningar, energiberäkningar och ventilationsservice. Vi ansvarar också för entreprenader.